רופא שיניים חייב להציג תכנית טיפול לפני תחילתו

  • הפסקת טיפול שיניים ביוזמת הרופא
    משה | 08/07/2020 19:30

    שלום רב,

    התחלתי טיפול שיניים - יישור שיניים לפני כ 3 שנים. לאחר כחצי שנה יתברר שיש שן שלא ניתן לזיז אותה ולכן צריך לעקור אותה + שתל.

    לאחר העיקרה התברר לי שהעלות של השתל בשן הקדמית גבוהה מאוד ולכן קצת הייתי שאנן לגבי המשך הטיפול מאחר והרופא שאל כל הזמן מה עם השתל בשביל לתאם את היישור.

    כיום אני מגיע לרופא להמשך הטיפול והוא אינו מעוניין להמשיך את הטיפול. ניגשתי לבעל המרפאה (אינו רופא) בשביל שיחזיר לי חלק מהכסף או את הסכום שעליי יהיה לשלם לרופא אחר. מבחינת בעל המרפאה שקל אחד גם אני לא אקבל למרות שאולי עשיתי 25 אחוז מהיישור. ביקשתי מבעל המרפאה אישור שמבחינתו הוא לא מעוניין או להמשיך את הטיפול שכבר שולם או להחזיר כסף או לשלם לכל רופא שהוא רוצה.. וגם לכתוב הוא לא מעוניין.

    הרופא שעובד במרפאה כן רשם לי שהטיפול הופסק מכיון ש"אינו מגיע ואינו מופיע".

    1. האם בכלל טענה שלא קבעתי תור למרפאה פותרת את האחריות מלטפל.

    2. הסיבה שלא קבעתי תור זה בגלל עניין השתל בשן הקדמית והמרפאה מודעת לזה.

    3.  היה לי חוב חלקי על עקירת השן ובאחד הפעמים הוא אמר לי שהוא לא ימשיך את הטיפול עד שלא אשלם את החוב . אחר כך הוא חזר בו.

    עיקר הטענה שלו זה שלא הופעתי במרפאה.

    האם יש את הזכות להפסיק טיפול בלי להחזיר כסף?

    תודה רבה,

    • רופא שיניים חייב להציג תכנית טיפול לפני תחילתו
      עו"ד מיכל סטרוגו | 13/07/2020 12:31

      משה שלום,

      במסגרת טיפול רפואי כלשהו, לרבות טיפול שיניים, טרם תחילת הטיפול, על הרופא המטפל לבצע כמה פעולות חשובות הנדרשות על פי דין והפרקטיקה המקובלת אשר העיקריות מבניהן הן:

      1. יש לבצע בדיקה מקיפה לגבי מצב הפה וכן אנמנזה.

      2. בהתאם לממצאים, להציג בפני המטופל תכנית טיפול מוצעת וכן חלופות אפשריות.

      3. לתת הסבר מפורט לגבי תכנית הטיפול המוצעת לרבות יתרונותיה או חסרונותיה לעומת נוספות אופציונליות שמוצעות למטופל.

      4. רק לאחר מתן הסבר מפורט וקבלת הסכמה של המטופל לטיפול המוצע, לרבות עלות הטיפול, יש להחתימו על כתב הסכמה לביצוע הטיפול הספיציפי שסוכם והוסכם עם המטופל כי יבוצע.

      לרוב, במיוחד במרפאות הגדולות, בהצעת המחיר יש תנאי המתייחס להשבת כסף במידה והטיפול לא מבוצע במלואו.

      במקרה שלך, אין לי מספיק אינפורמציה על מנת לדעת אם ניתנה לך הצעת מחיר בתחילת הטיפול אך על פניו עולה כי 4 התנאים המפורטים לא נתקיימו או לפחות לא נתקיימו במלואם.

      זכותו של מטופל להפסיק טיפול רפואי, לרבות טיפול שיניים, שהוא במהותו אלקטיבי, באמצע התהליך ולא לסיימו באותו מקום, בכפוף לתנאים שסוכמו מראש ובכל מקרה, ברור שאין סיבה שתשלם על טיפולים שלא בוצעו.

      המלצתי היא לקבוע פגישה עם מנהל המרפאה ולנסות להגיע להסכמה.

      בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com