איך לנהוג לאחר טיפול רפואי רשלני?

  • אי אבחון שבר
    אור | 08/07/2020 17:36

    הבת שלי, בת 4, נפלה בגן ונחבלה. הלכתי איתה לרופא משפחה שהפנה מיד למיון. במיון הרופא הסתכל על היד ואמר שהיא פרקה את המרפק ו"החזיר" אותו למקום כי הוא שמע "קליק" ( כפי שמצויין במסמכים), אציין כי הוא לא ביצע שום צילום ביד אלא על סמך אבחנה בראייה. לאחר שביצע זאת נאמר לנו להמתין קצת והיא שוחררה הביתה. במהלך הערב ובלילה אמרה כי כואב לה עדיין והיא לא הזיזה את היד, הלכנו איתה שוב לבית חולים בבוקר ואז עשו לה צילום וגילו בעצם שיש לה שבר. הרופא התורן אמר שזו ממש רשלנות שביצעו בה פעולה ללא צילום וייתכן שהוא אפילו גרם לה לנזק אם הוא שמע "קליק" כפי שטען. שאלתי היא כיצד לפעול כעת?
    תודה.

    • איך לנהוג לאחר טיפול רפואי רשלני?
      עו"ד ורד פרי | 08/07/2020 17:54

       שלום אור,

      הסיפור שלך מעורר כעס ותסכול. קשה לראות שמישהו לא מתייחס לילדים היקרים לנו באחריות ומשחרר מהמיון בלי לתת טיפול רפואי הולם, מה גם שייתכן שהדבר האריך שלא לצורך את הסבל של הילדה.
      מה שכדאי לעשות עכשו, הוא לעקוב אחר ההתפתחות הרפואית, ולהשלים את תהליך ההחלמה של הילדה, תהליך שיארך ודאי מספר חודשים.
      אם בסופו של תהליך ההחלמה, יתברר כי אכן הטיפול הרשלני הראשוני גרם נזק גדול יותר מאשר הנפילה עצמה - ייתכן שיש מקום להגיש תביעה כנגד בית-החולים, ולדרוש פיצוי על הנזק שגרם הטיפול הרשלני. אם לעומת זאת - למרות הרשלנות - בסופו של דבר לא ניתן יהיה להצביע על נזק שגרם הטיפול הרשלני - באופן מובחן מהנזק שגרמה הנפילה - כנראה שלא ניתן יהיה להגיש תביעה על הטיפול הרשלני.
      אני מציעה במקביל לבדוק את נסיבות הנפילה בגן - אולי הן יצדיקו הגשת תביעה.
      בכל מקרה של התלבטות - אני מציעה לפנות לעורך-דין המתמחה בתביעות נזיקין וברשלנות רפואית, כדי שיקבל גירסאות מדוייקות אודות האירועים, יעיין בכל התיעוד הרפואי הרלבנטי, ואז ייתן הערכה מדוייקת של האפשרויות העומדות בפניכם.
      מאחלת החלמה מהירה ושלמה לבתך!

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il