פגרת בתי המשפט קיץ 2020

  • מה נוהג בפרקטיקה
    ערן | 08/07/2020 17:08

    נקבע דיון בערעור בפני 3 שופטים במחוזי. נתקבלה החלטה להגשת עיקרי טיעון.(14 יום לפני דיון ו7 ימים למשיב. ) המשיב לא הגיש עיקרי טיעון. רשום בתקנות שדינו כדין מי שלא התייצב. ומי שלא התייצב בימש רשאי לדון בהעדרו או לדחות למועד אחר. אין ספק שהוא ידע. ואינו כופר בכך. המשיב מגיע פיזית לדיון בערעור. מה אמור להיות בפועל בדיון? אני שואל מה הנוהג בפרקטיקה במקרה כזה?

    • פגרת בתי המשפט קיץ 2020
      עו"ד טליה שנברגר | 10/07/2020 10:15

      ערן שלום רב,

      תקנה 446 (ד) לתקנות קובעת: "(ד) בעל דין שלא הגיש עיקרי טיעונו במועד הקבוע, דינו כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון, זולת אם הורה בית המשפט הוראה אחרת.".

      מציעה לך להגיש בקשה לדחיית הערעור לפני המועד שנקבע לשמיעתו ולכל הפחות לטעון את העניין בפתיח הערעור עצמו. לבית המשפט יש שיקול דעת לדחות את המועד או את הערעור.

      בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com