רישום בדו"ח נתוני אשראי

  • רישום בדוח נתוני אשראי
    גידי | 07/07/2020 12:04

    שלום,

    בעבר היה לי עסק יחד עם שותף והחשבון עסקי עם נוהל בבנק מרכנתיל.

    ב10/2012 לבקשת נושה נכנסתי להליך פש"ר וההפטר היה ב10/2014.

    בדוח נוני האשראי שהפקתי , לפני מספר ימים, בפרק 2 חשבונות עובר ושב, ציין הבנק על תחילת עסקה ב11/2012 וסיום בפועל ב9/2019 ובסטטוס העסקה נכתב: העסקה הושלמה אך לא שולמה במלואה.

    1. האם קבלת ההפטר ב10/2014 לא אמורה להוציא אותי ממרשמי הבנק (אפילו אם יש שותף נוסף)

    2. פניתי לבנק ישראל דרך האיזור האישי , לצורך תיקון מידע, וציינתי את האמור לעיל.

    2.1 האם העילה שהעליתי בנוגע להליך הפש"ר נכונה?

    2.2 האם יש דרך אחרת לפתור סוגיה זו.

    2.3 במידה והמידע אכן תקין (למרות טענותי) כיצד ניתן ל"ייפות" את המצב במידה ואני אצטרך משכנתא .

    תודה מראש

    • רישום בדו"ח נתוני אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/07/2020 13:14

      שלום רב,

      דו"ח נתוני אשראי אמור לשקף מצב עובדתי, וניתן להוריד רישום רק אם הוא לא נכון עובדתית.

      הרישום שצויין - נכון.

      אין בסיבה שהיית בפש"ר בכדי לערער את נכונות העובדה.

      הצעתך "לתקן", משמעותה לפרסם שהיית בפש"ר וקיבלת הפטר. לא בטוח שזה יעזור לך יותר מאשר הרישום הנוכחי.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il