האם הקבלן אחראי לטפל ברטיבות בדירה חדשה שנמסרה לפני 6 שנים?

  • רטיבות בדירה
    סלבי | 06/07/2020 13:00

    אני רכשתי דירה וקבלתי אותה בשנת 2014 , לפני כשנה התלוננתי על רטיבות והם מסרבים לטפל בה.

    כמה זמן יש לי אחריות קבלן על בעיית רטיבות?

    • האם הקבלן אחראי לטפל ברטיבות בדירה חדשה שנמסרה לפני 6 שנים?
      עו"ד אופיר קנפו | 06/07/2020 20:11

      שלום,

      חוק המכר (דירות),התשל"ג-1973, קובע תקופות שונות של אחריות בנוגע לליקויי בנייה ובכלל זה רטיבות בדירה חדשה. התקופה הראשונה אליה מתייחס החוק הינה תקופת הבדק.

      תקופה זו מתחילה עם מסירת הדירה לקונה וסיומה משתנה בהתאם לסוג הליקוי. כאשר מתגלה ליקוי בנייה במהלך תקופת הבדק, הכלל הוא שהקבלן אחראי למצב אלא אם הוכיח כי הנזק נגרם על ידי הדיירים.

      תקופת הבדק בנוגע לרטיבות, נמשכת ארבע שנים. כלומר, כאשר מתגלית רטיבות בדירה חדשה מקבלן במהלך ארבעת השנים הראשונות לאחר מסירת הדירה, חייב הקבלן לתקן את הבעיה והנזקים מבלי שתצרכו להוכיח שהרטיבות נובעת מכשל של הקבלן בבנייה.

      על פי הנתונים שמסרת, תקופת הבדק הסתיימה.
      לאחר תקופת הבדק מתחילה תקופת האחריות והיא נמשכת שלוש שנים.

      כאשר מתגלית רטיבות בדירה חדשה במהלך תקופת האחריות על הקבלן לתקן זאת, אלא שבתקופת האחריות אתה צריך להוכיח שהקבלן אחראי לרטיבות.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il