רכיב פיקטיבי

  • חישוב פיצויים
    הדס | 06/07/2020 09:03

    בחוזה הוגדרו נסיעות כ-15% משכר יסוד וצמודים להעלאה בשכר. האם נחשב רכיב פיקטיבי שחייב בפיצויים? במשך השנים כיון שנסיעות חרגו מהתקרה, תיקנו ההגדרה מ"נסיעות" ל"רכב" למרות שאין לי רכב ולא רשיון. האם חייב בהפרשות סוציליות ומשתתף בחישוב פיצויים?

    • רכיב פיקטיבי
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 08/07/2020 08:47

      על מנת לקבוע עם רכיב הנסיעות הוא פיקטיבי - יש להוכיח שהשכר פוצל באופן פיקטיבי ולא מדובר בתשלום דמי נסיעות באופן אמיתי.

      ככל שתצליח להוכיח שרכיב זה פיקטיבי - והוא בעצם שכר מפוצל תיהיה זכאי לתשלום הפרשות סוציאליות בגינו.

      ככל שלאו - אזי לא תהיה זכאי לתשלום הפרשות בגינו.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com