מעבר לעבודה של 4 ימים בשבוע

  • מעבר ל- 4 ימי עבודה בשבוע
    אילנית | 06/07/2020 08:24

    שלום, כנראה עקב ירידה בפעילות החברה, אאלץ לעבור ל 4 ימי עבודה בשבוע. מעבר לשכר ולרכיב הפנסיה שידוע לי כי יפחתו, מה לגבי ימי חופשה והבראה ? האם גם אלה יפחתו כתוצאה מהשינוי ? לגבי ימי חג : במקרה שחג מסויים יחול ביום בו אינני עובדת, האם אקבל תשלום עבורו ?  תודה, אילנית

    • מעבר לעבודה של 4 ימים בשבוע
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 08/07/2020 08:43

      שינוי באחוז משרה - משפיע על תנאי השכר והזכויות הסוציאליות ולכן ברי כי דמי ההבראה ימי החופשה יפגעו.

      לגבי חג - באם הינך עובדת חודשית או יומית /שעתית - משנה לענין זה וככל שאת עובדת חודשית או שעתית ואת עובדת יום אחרי ויום לפני חג תהי זכאית לתשלום דמי חגים.

      דרך אגב את לא חייבת להסכים לשינוי באם הא נערך באופן חד צדדי.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com