נסיעה משמאל לקו הפרדה רצוף

  • דוח לפי 36 (ג) נהגת ברכב ועברת קו הפרדה רצוף
    עמי | 06/07/2020 03:51

    שוטר רשם דוח בגין חצית קו הפרדה רצוף.

    ביצעתי פנית פרסה מכביש דו נתיבי לכביש דו נתיבי. עברתי מהנתיב השמאלי (אי תנועה) אל הנתיב הימני הנגדי ומיד לנתיב השמאלי ולא חציתי קו הפרדה רצוף.

    רדיוס הפרסה אינו מאפשר לפנות משמאל ישירות לנתיב השמאלי הנגדי, אלא , מכביש דו נתיבי מהנתיב השמאלי אל כביש דו נתיבי לנתיב הימני ומיד לנתיב השמאלי.

    השוטר נהג בניידת בניצב לכביש בו נהגתי. השוטר היה לבד ברכב. אני הייתי עם נוסע מבוגר נוסף ליש הנהג + קטין מאחור. השוטר רשם בנוסף שהקטין מאחור לא היה חגור (דבר לא נכון) ולא רשם דוח בעניין.

    במקרה הנ"ל יש מילה שלי ושל אשתי שישבה לידי כנגד הטיעון של השוטר ששהה לבד ברכב .

    אין לשוטר תמונות המעידות על העבירה הנטענת.

    השוטר עצר אותי לאחר שהשתלבתי בנתיב הרצוי, היה לבוש מדים ונשאר בתוך הניידת מרגע רישום הדוח ועד לניתוק מגע.

    בכוונתי להגיש בקשה לביטול הדוח.

    מהי העילה לביטול?

    • נסיעה משמאל לקו הפרדה רצוף
      יעקבי | 09/07/2020 23:13

      שלום עמי,

      החסרת נתונים.

      אני מניח שמדובר בכביש דו סתרי עם שני נתיבים לכל כיוון ועם שטח הפרדה (אי תנועה) לא מוגבה.

      אני מניח שבצעת את פניית הפרסה לא בצומת אלא חצית שטח הפרדה.

      השול השמאלי מסומן בקו הפרדה לבן רצוף ואותו חצית ועל כך נקנסת.

      אם כך הדבר אין לך עילה לביטול.

      השוטר לא חייב תמונות אלא די במה שעיניו רואות.