חניית נכים

  • מעבר בחניה המיועדת לנכה - אישום לפי 6 (ב) (1)
    עמי | 06/07/2020 03:12

    ביום 11/06/20 נרשם לי דוח חניה על ידי פקח עירוני - תאור העובדות המהוות עבירה: לפי 6 (ב) (1)

    במקום חניה אחת המיועדת לנכה ומאחוריה 2 חניות המיועדות לפריקה וטעינה.

    השתלבתי ברוורס לחנית נכה כדי להיכנס לחניה של פריקה וטעינה  מותרת מאחור, המתנתי בחנית נכה  מונע תוך הפעלת אורות אזהרה וזאת עד שיצא רכב מחנית פריקה וטעינה.

    תוך כדי עמידה בחנית נכה (השתלבות) הגיע פקח שארב במקום , צילם את הרכב. הרכב היה מונע ונהג נמצא בתוכו. פקח צילם , רשם דוח וברח לרכבו שעמד בנתיב הכביש הנגדי. הפקח לא ביקש להזיז את הרכב, לא הזדהה וגם לא עטה מסכה לפניו. הגעתי למכונית הפקח ושאלתי מדוע רשם דוח כאשר יש נהג ברכב שמתכוון להשתלב לאחור וזה אמר שאפשר לערער וברח מהמקום.

    בכוונתי לערער לביטול הדוח גם מן הטעם שהשתלבתי דרך חנית נכה על מנת להיכנס לחניה שמאחוריו וזאת כדי לא לחסום כביש ראשי הצמוד לחניה.

    מה אוכל לטעון? האם ניתן להשתלב / לעבור בחנית נכה כדי להיכנס לחניה צמודה ?

    • חניית נכים
      יעקבי | 06/07/2020 12:01

      שלום עמי,

      מדבריך ("המתנתי בחנית נכה...") אתה מודה באשמה.

      תקנת תעבורה 72 (א) (ממנה שואב חוק עזר עירוני את כוחו) קובעת כי אסור לעצור, אסור לעמוד ואסור לחנות בחניית נכים.