שאלה בנוגע לקובלנה פלילית פרטית

  • כתב אישום פלילי
    איציק | 06/07/2020 00:53

    נהג מטורף הורשע עפ"י הודעתו שתקף אותי בכביש וקיבל עונש קל מאוד.ניסיתי לקבל ממנו פיצוי-בשיחות הוא אמר וכתב דברים שיכולים ופירשתי אותם כניסיון הפחדה/איום (השיחות מוקלטות=ניסה להוציא ממני מידע אישי וגיליתי במהלך שיחה שהוא בירר פרטים על המשפחה המורחבת שלי שלא קשורה בכלל לעניין+אחרי שכתבתי לו שאין הסכמה ואני אתבע אותו אזרחית הוא כתב תעשה מה שבא לך לכל דבר יש השלכות) .

    דיווחתי למשטרה וכצפוי הם לא עשו כלום למרות שיש לו מאסר על תנאי...

    הגשתי נגדו תביעה אזרחית וזכיתי-עו"ד שלו התקשר אליי ואמר שהם מתכוונים להגיש ערעור ושאל אותי אם אני מוכן להגיע להסדר תשלומים של הפסק דין והם יוותרו על הערעור ולא הסכמתי.

    אחרי שהעו"ד שלו דיבר איתי כתבתי למי שתקף שהוא יצא בזול במשפט,שיגיש ערעור וכ"ו ובסוף כתבתי לו:אני לא מפחד ממך.אני מבטיח לך שאם תתקוף אותי פנים מול פנים אני יכול להתמודד איתך בכוחות עצמי והפעם לא אעמוד כמו בובה ורק אספוג אלא אגן על עצמי ואתה תפצע קשה מאוד.אם תעשה משהו כמו פחדן מאחורי הגב אז כמו שהמשטרה ביקשה אדווח+משפחה וקרובים מעודכנים בכל הפרטים ויודעים עליך הכל! (ביקשתי שלא יתערבו אלא אם יהיה צורך)

    אני שוקל להגיש נגדו קובלנה פלילית בעזרת עו"ד...אם אני הקורבן/הנפגע+הדברים שאמר וכתב יכולים להתפרש ע"י אדם סביר/ניטרלי כניסיון הפחדה/איום (הוא לא איים במפורש אלא בעקיפין/ברמז) יש סיכוי שהוא יורשע והפעם לשם שינוי יקבל עונש ראוי?

    כמה עולה הליך כזה?האם אקבל את כל ההוצאות מהנתבע?

    תודה

    • שאלה בנוגע לקובלנה פלילית פרטית
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/07/2020 12:29

      איציק יקר, בכדי לחוות דעה מקצועית לגבי שאלתך לגבי האיום נכון יהיה לשמוע את ההקלטה כולה ואת ההקשר בו נאמר האיום לכאורה וכן נכון יהיה לבחון האם נחקר במשטרה בעקבות תלונתך ואם כן לבחון את גרסתו . בסופו של דבר, האמירה " תעשה מה שבא לך לכל דבר יש השלכות" כשלעצמה לא בהכרח מהווה איום, גם אם באופן סובייקטיבי הרגשת מאוים ממנה.  לעניין עלויות ההליך של הקובלנה הפלילית, הרי שאין מחירון לייצוג בהליך הפלילי והדבר תלוי לא מעט בעו"ד ובניסיונו, כמו גם במורכבות ההליך והזמן שהוא יצטרך להשקיע בייצוג. לעניין הוצאות מהנאשם- הרי שבניגוד להליכים אזרחיים, בהליך פלילי לא פוסקים ככלל הוצאות הגנה וייתכן שאם הנאשם יורשע, יפסקו לך פיצויים כמתלונן. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי