בעלות במחסן

  • שכירת דירה ובלאגן ענק עם המחסן
    שירן | 05/07/2020 22:27

    שלום, אני ובעלי ראינו דירה להשכרה ומאוד התרשמנו מהדירה, לאחר מכן בעל הדירה בא איתנו והראה לנו את המחסן, המחסן היה מפוצץ בדברים והוא אמר לנו שהוא יברר למי שייכים הדברים כי אנחנו אמרנו לו שאם אנחנו משכירים דירה מגיע לנו לקבל מחסן ריק ולא מפוצץ בדברים, בעל הדירה הוא בן 89 ואמר שאם זה לא שייך לאף אחת הדברעם שאנחנו נפנה בעצמנו והוא לא רוצה לדאוג לפינוי, בעלי ואני אהבנו את הדירה ולא רצינו להפיל בגלל זה את החוזה וחתמנו על חוזה שכירות וקיבלנו מפתח של הדירה ושל המחסן, לאחר כשבועיים בעל הדירה אמר לנו שהוא בירר וכל הדברים שיש במחסן נמצאים שם שנים ולא שייכים לאף אחד, בעלי הביא מישהו שילם לו כסף שיפנה את המחסן, לאחר כשבוע באו אלינו דיירים מאותו הבלוק שהם עצבנים וכעוסים כי בכלל המחסן שייך להם מסתבר ולא לבעל הדירה, בעל הדירה טעה ועכשיו הם דורשים שנפצה אותם ומאשימים אותנו ואומרים שהיינו צריעים לברר, לדעתנו זה לא נכון כלל הרי בעל הדירה הרי בעצמו פתח לנו את המחסן שהיה רשום עליו מספר 1 של דירה 1 שזו הדירה שלנו והביא לנו גם את המפתח והחוזה נעשה איתו ועליו אנחנו מסתמכים. כעת הדיירים שהמחסן שייל להם הגישו נגדנו תלונה במשטרה וגם אמרו שיגישו תביעה דרך עורך דין, אני אמרתי להם תעשו מב שאתם רוצים אנחנו רק השכרנו, הבעיה האמיתית שלכם זה מול בעל הדירה ולא מולנו שהרי מולו התנהלנו והוא זה שנתן לנו את המפתח למחסן וגם נכנס איתנו אליו, האם יש לנו מה לדאוג אם אכן הם יפנו לעורך דין?

    • בעלות במחסן
      צבי שמיר, עו"ד | 08/07/2020 09:43

       השאלה המהותית היא למי שייך המחסן.
      אם המחסן שייך לבעל הדירה - נכנסתם כדין וגם אם תוגש תביעה, בעל הדירה יוכל לתבוע תביעה נגדית לקבלת דמי שימוש ראויים.

      בכל מקרה בו תוגש תביעה נגדכם עליהם להגיש הודעה צד ג' נגד בעל הדירה.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com