ניהול תביעה כספית בשם פושט רגל

  • תביעה נגד צד ג
    אזולאי | 05/07/2020 21:42

    מי אמור לנהל תביעה כספית של פושט הרגל נגד צד ג ( תביעה בתיק נפרד ולא בתיק הפש"ר )( המטרה של התביעה שיהיה כסף בקופה) ? זה אוטומטית המפרק? או הנושים יקבעו מי ינהל? ומי יממן ההליך כשאין כסף בקופה?

    • ניהול תביעה כספית בשם פושט רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 09/07/2020 00:38

      ישנן מספר אפשרויות:

      א. הנאמן מנהל את התביעה, והכספים הולכים לקופה.

      ב. עו"ד חיצוני מטעם החייב מנהל את התביעה, לאחר שהחייב קיבל אישור בית משפט של הפש"ר, וכשעלות עוה"ד לא משולמת על ידי החייב, ומובטחות הוצאות החייב ככל ויהיו, כדי שלא יפלו על קופת בית המשפט.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il

      • המשך
        אזולאי | 15/07/2020 14:49

        תוכל בבקשה להסביר את ב? נושים גם יכולים לנהל?

        • ניהול תביעה על ידי חייב
          עו"ד עומר נירהוד | 23/07/2020 00:43

          אם אני מבין את השאלה נכון, נושה יכול לנהל תביעה כזו, בתאום והסכמת החייב. רק במקרים חריגים יאפשר בית משפט לנושה לנהל תביעה נגד צד ג' בשם החייב.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
          טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il