האם בעלי הדירות בבניין יידרשו לשלם מס שבח והיטל השבחה?

  • תמ"א 38 חיזוק - מיסוי במכירת דירה ע"י דייר קיים
    מיכאל | 05/07/2020 12:38

    בעל דירה בבניין בו החלו עבודות תמ"א 38 חיזוק רוצה למכור את דירתו. האם יידרש לשלם מס שבח והיטל השבחה עבור התוספות שאמורות להיבנות על הדירה הקיימת (חדר ממ"ד, מרפסת וכו')?

    • האם בעלי הדירות בבניין יידרשו לשלם מס שבח והיטל השבחה?
      עו"ד אריה בדנר | 07/07/2020 16:45

      מיכאל שלום,

      שאלתך, כך ניתן להבין, מערבבת בין שתי שאלות נפרדות. האחת, המיסוי בגין פרויקט התמ"א; השניה, בגין מכירת הדירה.

      לגבי המיסוי בפרויקט התמ"א -  הרי שזה, מן הסתם, מוסדר בהסכם ההתקשרות עם היזם. ככל שחל היטל השבחה בגין התוכנית שאושרה ובגינה ניתן היתר בניה (שהרי, כדבריך, העבודות החלו והן, מן הסתם, החלו לאחר שניתן היתר בניה), הרי משעה שניתן היתר הבניה ממילא הוסדר תשלום היטל זה. כך גם, בנוגע לחיוב במס שבח הנובע מעסקת התמ"א, ככל שחל חיוב, שכן קיימים פטורים.

      לגבי המיסוי במכירת הדירה -  תשומת לבך לכך כי האפשרות לפטורים וחישובי מס שונים תלויים, לענייננו, בסיווג הנכס כ"דירת מגורים מזכה". התוספות לדירה לו אתה זכאי מכוח הסכם התמ"א טרם השתכללו לכדי חלק מהדירה (טרם התקבל טופס גמר / טופס 4) ומכירת הדירה כעת עלולה להוות אירוע של תקלת מס.

      לפיכך, ככל והנך עומד על הרצון למכור את הדירה במצבה דהיום (וסיבותך איתך) ומאחר ואין בפני את מכלול הנסיבות והסיבות (ממילא, אם ניתן הדבר, הייתי ממליץ להמתין עם המכירה), המלצתי החמה היא שתתקשר עם עורך דין הבקיא בתחום, לצורך ייצוגך בעסקת המכר, תוך מתן דגש לשאלות המס הרלוונטיות.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il