תביעה בגין הוראה מוטעית להיכנס לבידוד

  • הוראה להיכנס לבידוד בטעות
    יצחק נ | 04/07/2020 21:28

    בס''ד

    שלום וברכה,לאחרונה קיבלתי הודעה להיכנס לבידוד ולאחר שיחזור מלא לא הייתי באף מקום בו נמצא חולה מאומת ולא שהיתי במחיצת מישהו כזה

    הבנתי שיש הרבה טעיות בהודעות הללו שמופצות בשם משרד הבריאות,אין שם מענה,ובינתיים פיספסתי הרבה דברים חשובים בגלל זה,יש כאן עילה לתביעה ולעוגמת נפש?

    תודה רבה

    • תביעה בגין הוראה מוטעית להיכנס לבידוד
      עו"ד גיל קראוס | 05/07/2020 15:46

      צהריים טובים,

      זו שאלה לא פשוטה שיכול להיות שעוד תעלה לדיון במסגרת בתי המשפט.

      להערכתי בשלב הזה ולאור המצב במדינה, יהיה קשה להטיל אחריות על המדינה בסיטואציה כזו. ראשית יש חסינות למדינה בפני תביעות שונות ומעבר לכך בתי המשפט לא ימהרו להטיל אחריות על המדינה בכל הנוגע לקורונה.

      רק אם באמת ניתן יהיה להוכיח חד משמעית שקיימת פה רשלנות, שלא היה כל מקום למשלוח ההודעה ושניתן היה לפעול באמצעים סבירים כדי למנוע את הטעות, אז אולי ניתן יהיה להגיש תביעה, אבל שוב להערכתי כרגע הסיכויים לא גבוהים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il