קיזוז שעות עבודה

  • קיזוז שעות עבודה מימי חופשה
    אביגיל | 03/07/2020 11:24

    שלום, עבדתי 75% משרה על פני 4 ימים בשבוע. שכר חודשי (לא שעתי). יום עבודה אמור להיות לפיכך 8.34 שעות. היו ימים שעבדתי פחות, למשל 6.8 וכו'. את ההפרש הורידו לי *מימי* החופשה, כשעות. כלומר אם חסרו לי שעה ביום, הורידו לי שעה מימי החופשה הצבורים. אלא שהחישוב נעשה לפי יום חופשה 7.87 שעות, ולא 8.34. כשניסיתי לברר למה ירד חלק גדול יותר מימי החופשה, אמרו לי שיום חופשה הוא ללא הפסקה של חצי שעה. כלומר, שעה חסרה ביום, הוריד 1/7.87 מימי החופשה, ולא 1/8.34. האם זה תקין? ובפרט, האם בעזיבת עבודה, לו נשארים לי ימי חופשה, יכולים לשלם לי עבורם לפי 7.87 שעות ולא לפי 8.34? תודה

    • קיזוז שעות עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 04/07/2020 21:16

      שלום רב

      לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לבחון את הנתונים לעומקם ולראות את הסכם העסקתך וכיוב. באופן כללי אציין כי אכן זמן ההפסקה ככל וניתן לצאת ממקום העבודה במהלך ההפסקה אינו מהווה חלק משעות העבודה . ככל ובסיום העסקה נותרים לזכותך ימים אז פדיון חופשה נעשה בהתאם לשווי יום עבודה כפי שהוא מופיע בתלוש השכר / חישוב יום עבודה בהתאם למשכורת המשולמת / ימי עבודה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il