שאלה

  • שאלה
    יהודה | 03/07/2020 10:58

    שלום רב

    היזם מאחר לי כשנתיים בבניה ועדיין אין כל כך צפי לכניסה בגלל הקורונה לטענתו.

    פנה אלינו היזם טלפונית כי אין מספיק אריחי קרמיקה להשלמת האמבטיה וכאשר פנה לחברה המספקת נאמר לו שאין דגם כזה יותר.

    היזם אמר כי עליו לשבור הכל ושנלך לחברה הספקית לבחור חדש על חשבונו.

    האם עליי לחשוש שזה ישמש לו ראיה שאני ביקשתי לשנות שינויים בדירה ולמעשה להתחמק מפיצויי שכירות??

    שאלה שניה-אנחנו מקבלים שכירות פיצוי לפי הסכם פשרה שעשינו ביחד.

    האם בגלל הקורונה אנחנו ניפגע בגובה השכירות שהוא משלם לנו??

    תודה רבה

    • שאלה
      עו"ד אילן הלוי | 04/07/2020 17:57

      יהודה שלום

      לגבי האיחור- אם הוא שנתיים מאחר אז אין לכך קשר לקורונה. לפי שלב הבניה שתארת יש לו עוד לפחות חצי שנה עבודה ואולי יותר.

      לגבי האריחים - אם אין לו די אריחים אז ברור שאתה צריך לבחור חדשים. פשוט תתעד היטב את מועד הפניה שלו אליך ואת ההסבר להחלפת הריצוף באמבטיה. כן אל תחתום לו על טופס שינויים או מסמך דומה.

      לגבי השכירות - צריך לבדוק את ההסכמים עליהם אתם חתומים. אבל מה הסיבה שאתה חושש משינוי? נראה סביר שהוא ימשיך לשלם  לפחות מה ששילם עד כה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com