אובדן כושר עבודה חלקי

  • בני עובד אך חולה עם מחלה כרונית
    הראלה | 02/07/2020 22:59

    בני (33) עובד בחנות חשמל מספר שנים
    לפני כשנתיים התגלה שיש לו בעיה כרונית במח העצמות
    הוא לא מטופל בתרופות, אך מדובר במצב שבו ספירות הדם שלו נמוכות מאוד
    הוא מצונן וחולה יותר מאדם רגיל, סובל מחולשה כללית
    והפחית בשעות העבודה בשנתיים האחרונות.

    האם מצב כזה, למרות שהוא ממשיך לעבוד מצדיק תביעה שלו לביטוח הנכות/אובדן כושר
    בקרן הפנסיה? עברתי על המסמכים וראיתי שהוא אכן מבוטח בדבר כזה בקרן הפנסיה
    ובעצם שאלתי - האם רק פגיעה בעבודה או לחילופין אובדן כושר מוחלט והפסקת עבודה
    היא זו שמאפשרת פניה ותביעה מסוג זה או שגם עקב מחלתו הכרונית
    והפחתת השעות, הקושי וימי המחלה הרבים כתוצאה מחולשתו תזכה אותו בפיצוי
    כספי מקרן הביטוח/פנסיה? מה הסיכוי בכלל של תביעה כזו להתקבל ע"י החברה המבטחת?

    • אובדן כושר עבודה חלקי
      עו"ד גיל קראוס | 05/07/2020 15:58

      צהריים טובים,

      במסגרת קרן הפנסיה (וכן בחלק גדול מביטוחי אובדן כושר עבודה - מדובר בכיסוי נפרד שיש לבדוק בכל מקרה האם נרכש) קיים כיסוי גם לאובדן כושר עבודה חלקי, מה שנקרא במסגרת קרן הפנסיה נכות חלקית.

      לאור זאת מומלץ להגיש תביעה על מנת לבחון את הזכאות לנכות חלקית לאור המצב הרפואי המתואר. כמובן שקרן הפנסיה תבדוק האם אכן יש הצדקה רפואית להכיר בנכות חלקית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il