האם בידוד עקב קורונה מכוסה בביטוח אובדן כושר עבודה?

  • אובדן כושר עבודה עקב סיכון מקורונה
    איילה | 01/07/2020 16:18

    אני בת 42

    עובדת כ-4 שנים לערך במקום גדול, מקום שבו יש קהל רב אותו אני פוגשת, בערך 500 איש ליום.

    אני עם מחלת רקע של דיכוי חיסוני מאוד משמעותי הייתי בחל"ת וחזרתי כמו כולם לקראת תחילת חודש יוני. אבל כעת יש עלייה חמורה במקרי הקורונה וההידבקות ורופא שהתייעצתי איתו אמר שהסיכון שלי בהידבקות בקורונה הוא גבוה ואם אדבק אני עלולה חלילה להגיע למצב של אשפוז ממושך וחמור, ועלולה שלא לצאת בחיים מהדבקה בקורונה. אני לא יודעת מה לעשות, חשבתי לתבוע את קרן הפנסיה שלי שכוללת סעיף של אובדן כושר עבודה ונכות, אבל אני חוששת שקרן הפנסיה לא תגדיר את המקרה שלי כאובדן כושר - כי הרי אני כשירה לעבודה היומיומית, אני רק עלולה להסתבך בריאותית בצורה חמורה אם אדבק חלילה האם יש מה לעשות במקרה שלי? האם זה נחשב אובדן כושר עבודה? למרות שפיזית אני כמובן כשירה לעבודה ביום יום כל עוד אני לא נדבקת בקורונה. אבל יש לי חשש גדול וכל יום אני הולכת לעבודה בפחד גדול.

    תודה

    • האם בידוד עקב קורונה מכוסה בביטוח אובדן כושר עבודה?
      עו"ד מיטל ירון | 01/07/2020 17:03

      איילה שלום,

      ראשית מאחלת לך בריאות איתנה.

      השאלה האם בידוד כפוי עקב נגיף הקורונה מכוסה בכיסוי אובדן כושר עבודה מתעוררת בחודשים האחרונים אך לאור טווח הזמנים הקצר יחסית טרם הגיעה לפתחו של בית המשפט ולכן אין "תקדימים" משפטיים.

      בנסיבות המתוארות על ידך (הסיכון בהיחשפות לנגיף לאור מחלת הרקע וההשלכות החומרות שעלולות להיות לכך) בהחלט קיים סיכוי לא מבוטל שבית המשפט (ככל שתביעה תדחה על ידי חברת הביטוח) יקבע שמדובר במצב של אובדן כושר עבודה גם אם אינך חולה בפועל ולא חשה בתסמינים כלשהם ורק נכפה עליך להיות בבידוד בבית.

      מאחר שעבודתך כרוכה בקבלת קהל רב, אני מניחה שאינך יכולה לבצע את העבודה מהבית, אבל ככל שניתן לבצעה מהבית, יהיה קושי רב לטעון לאובדן כושר עבודה.

      חשוב לציין שבביטוחים של אובדן כושר עבודה (גם בקרן פנסיה וגם בביטוח מנהלים) קיימת תקופת המתנה - תקופה רצופה שמתחילה ממועד קרות מקרה הביטוח ושבמהלכה אף שהמבוטח נמצא באובדן כושר עבודה לא ישולמו לו תגמולי ביטוח אלא רק לאחר סיומה. במרבית הביטוחים תקופת ההמתנה היא בת 3 חודשים. בחלק קטן מהביטוחים תקופת ההמתנה היא בת 14 ימים או חודש.

      מציעה שתבדקי מהי תקופת ההמתנה הקבועה בפוליסה וככל שתחליטי לפנות בתביעה לחברת הביטוח תתמכי את פנייתך במסמך מהרופא שיסביר את הסיכון כפי שכתבת.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תודה רבה - שאלה נוספת ברשותך
        איילה | 01/07/2020 20:34

        אני מבינה שאובדן כושר עבודה מול חברת ביטוח יהיה תהליך מסובך
        ואני חייבת פתרון מהיר כי כמות החולים בארץ לצערנו רק עולה ועולה.
        אני לא יכולה לבצע את עבודתי מהבית, אני עובדת ברשת גדולה של מזון
        העבודה שלי היא פיזית, אני מסדרת סחורה וגם עובדת כקופאית
        כך שעבודה מהבית לא אפשרית...

        מה אני עוד יכולה לעשות?
        המעסיק לא מוכן לשלוח אותי לחל"ת, מבין את הבעיה
        אבל אמר שמעסיק גם בני 60 עם מחלות רקע ו"אין מה לעשות"
        "כולם צריכים את הפרנסה ואני צריך את העובדים"
        אני מבינה את הצד שלו, אבל אני מרגישה שאני ממש מסכנת את הבריאות שלי
        וגם את היכולת שלי בכלל להמשיך ולהתפרנס בעתיד אם חלילה אדבק

        האופציות שלי הן:
        1. להתפטר
        2. לא להגיע לעבודה, להמתין להשלכות ובינתיים לא להתפרנס...

        הבטחת הכנסה לא תעזור לי, למרות שאני יכולה לקבלה אם אתפטר באופן מיידי
        אבל הסכום זעום ולא אוכל לחיות מזה.

        מה האופציות הנוספות?
        תודה

        • איך לשמר כיסוי ביטוחי בעת עזיבת עבודה?
          עו"ד מיטל ירון | 02/07/2020 00:00

          איילת שלום

          אני מבינה מאוד את המצוקה בה את נמצאת אך, לצערי, איני יודעת מהן האופציות הנוספות העומדות לרשותך. אולי כדאי להפנות את שאלתך לפורום ביטוח לאומי או דיני עבודה. אם תחליטי לעזוב את מקום עבודתך, מציעה שתגישי תביעת אובדן כושר עבודה לחברת הביטוח.

          מכל מקום, ככל שתעזבי את מקום עבודתך חשוב מאוד לשמר את הכיסויים הביטוחיים שיש לך בפוליסה במיוחד לאור מחלת הרקע ממנה את סובלת. אי תשלום פרמיות עלול לפגוע לך בכיסוי הביטוחי ואם תבקשי לחדש את הביטוח בעתיד תדרשי לחתום על הצהרת בריאות חדשה ואולי לא תתקבלי לביטוח.

          אם אין ביכולתך לשלם את הפרמיות, תבקשי להעביר את הפוליסה להסדר ריסק זמני בו תשלמי פרמיה נמוכה רק עבור הכיסויים הביטוחיים (ללא חסכון).

          אם את מבוטחת בקרן פנסיה, קיים מנגנון שנקרא ארכת ביטוח - תקופה של 5 חודשים בה משולמת הפרמיה עבור הכיסויים הביטוחיים מתוך החסכון הקיים בקרן. עקב משבר הקורונה, הוארכה תקופת ארכת הביטוח מ- 5 חודשים ל -12 חודשים. גם בקרן הפנסיה יש מנגנון של הסדר ריסק זמני.

          מאחלת לך בריאות.

          אני כאן לרשותך בכל שאלה נוספת.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

          • המון תודה לך על כל העזרה והמידע! זה לא מובן מאליו
            איילה | 02/07/2020 01:00

            אני קוראת כאן ורואה תשובות שאת נותנת לאחרים

            אין ספק שאת פשוט נותנת את הנשמה בעבודתך החשובה!
            אין לי ספק שאת עורכת דין שהייתי שמחה להגיע אליה במידת הצורך
            תודה לך!

            • תודה על המילים המרגשות!
              עו"ד מיטל ירון | 02/07/2020 14:27

              בברכה,

              מיטל ירון, עו"ד
              מנהלת פורום דיני ביטוח
              מנורת המאור 2 תל אביב

              טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law