אחריות חוק מכר דירות

  • אחריות הקבלן לפי חוק מכר - תקופת בדק/תקופת אחריות
    מיכאל וייס | 02/07/2020 14:11

    מדובר על בניין שעבר תמ"א 38.
    ב 31-3-2016 פרויקט התמ"א הסתיים עם קבלת ט'4
    ב 17-2-2020 דווח לקבלן על בעיה, בהנחה שלקבלן עדיין אחריות עפ"י חוק המכר - שמספר מרצפות שקעו במגרש החניה, בעקבות הגשמים החזקים שהיו.

    התקבל מענה מהקבלן:
    תקופת האחריות לעניין שקיעת המרצפות בשטחי החוץ היא אכן 3 שנים כפי שציינת. תקופה זו התחילה ביום מסירת הבניין לחזקתכם – כלומר מועד קבלת טופס 4 – בתאריך 31.3.2016, לפני קרוב ל-4 שנים.

      האם הקבלן צודק באמירתו?

    עברתי על עמוד של אתר כל זכות המתייחס לאחריות הקבלן במסגרת חוק המכר בו מוצהר שאחריות הקבלן מתחלקת לשתי תקופות:

    1. תקופת הבדק-
    • בתקופת הבדק חובה על המוכר לתקן את הליקוי אלא אם כן הוכיח שהליקוי נגרם באשמת בעל הדירה.
    • תקופת הבדק מתחילה עם מסירת הַחֲזָקָה בדירה, והיא נמשכת בין שנה ל-7 שנים על פי מהות הליקוי (לכל ליקוי תקופת הבדק שונה, כפי שיפורט בהמשך).

    2. תקופת האחריות-
    • בתקופת האחריות חובת ההוכחה חלה על רוכש הדירה – עליו להוכיח שהליקוי נובע מהתכנון, מהעבודה או מהחומרים.
    • תקופת האחריות מתחילה עם סיום תקופת הבדק ונמשכת 3 שנים.

      מאחר ותקופת האחריות מתחילה עם סיום תקופת הבדק – האם לקבל יש אחריות?

    תודה תודה רבה
    מיכאל וייס

    • אחריות חוק מכר דירות
      עו"ד אופיר קנפו | 06/07/2020 21:18

      שלום,

      לקבלן יש אחריות, אך בשונה מתקופת הבדק, חובת ההוכחה שהשקיעה נגרמה בשל תכנון לקוי של הקבלו וכו...חלה עליכם.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il