דמי הבראה וחופשה שנתית לעובדת במשק בית

  • דמי הבראה וחופשה שנתית לעוזרת בית
    הילה נתן | 02/07/2020 13:09

    מדובר על עוזרת בית עם ותק של ארבע שנים העובדת 10 שעות בחודש, פעמיים בחודש,

    120 שעות עבודה בשנה

    עשיתי חישוב והגעתי למסקנה שמגיע לה כ150 שח דמי הבראה אבל מבחינת חופשה שנתית היות והיא עובדת פחות מ 200יום בשנה הרי שלפי הנוסחה שבאתר כל זכות במצטבר מגיע לה 1 שח

    לאור העובדה שהיא עובדת 120 שעות בשנה האם זה הגיוני?
    איפה ניתן למצוא נוסחה לחישוב דמי הבראה וחופשה שנתית?

    תודה רבה!!!!

    • דמי הבראה וחופשה שנתית לעובדת במשק בית

      שלום רב,

      בעניין חישוב דמי הבראה, מכיוון שעבדה 10 שנים זכאית ל-7 ימי הבראה :

      7*378*סך השעות השבועיות /42

      בעניין החופשה : עובד העובד פחות מ5 ימים בשבוע, יש להפחית על כל 7 ימים 1 יום כדי לחשב מס' ימי חופשה.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com