דרישת בנק לפרעון חוב, זכויות הבנק וזכויות הלקוח

  • האם בנק יכול למכור מניות ללא רשות הלקוח?
    ליאור טקאטץ' | 02/07/2020 09:54

    כספיי אצל הבת שלי  והנהלת הבנק הבינלאומי  דורשת  ממנה מביתי שתסלק את החשבון ומבחינתם שתעוף עם החשבון לבנק אחר - האם זה חוקי? או שזה צעד מאפיונרי נבזי לעילא ולעילא , יש שם מניות  שתפחו ממאה אלף ל 300000משנת 98 , מוציאים אליה בטרוריסטיות כל פעם שיחות  תוקפניות, 4 -5 שיחות  ביום משבשים לה את השגרה  היא כל הזמן נסערת והחולי  הכרוני שלה מחמיר כי כל הזמן צריכה להשיב להם מידע שכבר ידוע הם רק מנסים להתיש !!והיא נאלצת להתמודד מולם ובצדק להתמיד בסירובה לעוף מהבנק.  כי היא מצדדת באביה כמו שצריך להיות!  האבא מסרב להוציא את המניות  כי יש לו חובות  בהוצאה לפועל  , הוא נכה 100 אחוז,   ההנהלה יודעת  שזה של האבא  במשך עשרים שנה גם הבנק הרוויח כל רבעון  עמלות נאות   בין 2000 שח לבין 3000 ש"ח .  השאלה שלנו האם הבנק של "אבא שלהם"?  שהם יכולים להחליט  החלטה דרקונית כזאת  או שהם מחוייבים  גושפנקא משפטית לפעולה הזאת ?תודה רבה להתייחסותכם בשאלה המטרידה  אותנו .

    • דרישת בנק לפרעון חוב, זכויות הבנק וזכויות הלקוח
      עו"ד אסף מירוז | 02/07/2020 15:00

      ליאור שלום

      אני לא בטוח שהבנתי את העובדות ממה שכתבת.

      ככלל, בנק זכאי לדרוש את החוב מהלווה או מערב ולא מקרובי משפחה שאינם ערבים.

      הסיפור העובדתי שכתבת נרא מורכב ואני מציע לך לפנות להתייעצות בנושא עם עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com