תנייה פרסונאלית בחוזה תמ"א 38/2

  • חתימה על חוזה תמ"א 38/2
    שוש | 01/07/2020 15:52

    שלום רב

    האם אני יכולה להתנות את חתימתי על חוזה לביצוע תמ"א 38/2 בתנאי שהיזם יממן גם את עלויות המתווך ושההובלה תכלול גם אריזה ? החוזה הנוכחי מכסה רק את עלויות ההובלה וכמובן את דמי השכירות של הדירה שאליה איאלץ לעבור בזמן העבודה על הפרוייקט. עורך הדין שמייצג אותנו הדיירים טוען שזה מה שהוסכם עם היזם ואני לא יכולה לקבל חוזה שונה מזה של יתר הדיירים. האם זה נכון ?

    בברכה

    • תנייה פרסונאלית בחוזה תמ"א 38/2
      עו"ד יוחנן דוניץ | 01/07/2020 16:42

      שוש שלום רב,
      ראשית, הרשי לאחל לך ולשאר בעלי הנכסים הצלחה בפרויקט.
      כאשר עסקינן בתנאים מסחריים בחוזי תמ"א - אין הגדרה ל"סעיפים נכונים" ו"לא נכונים". מדובר בתוצאות של מו"מ אל מול היזם. אין ספק שככל שמדובר בדרישה פרסונאלית, קטנים סיכויי קבלת הדרישה על ידי היזם (משיקולי רווחיות- י.ד.).
      לגבי קבלת חוזה שונה משאר הדיירים - לצערי יקירתי ההליך אינו מתנהל בצורה פרסונאלית, אלא אל מול כלל בעלי הנכסים. אין ספק שאי אפשר להכריח אותך בשלב זה לחתום על שום מסמך, אך במידה ומעל ל-80% מבעלי הנכסים יחתמו על החוזה אל מול היזם, את תהיי צפויה לפתיחת הליכים כנגדך אצל המפקח על המקרקעין. רוב המקרים שמגיעים בנסיות אלו למפקח, מקבלים פסיקה בעד קבלת ההסכם הכללי ובמקרים מועטים, אשר מאופיינים בחשיבות מבנית ו/או כספית רבה, ממשיכים את הפרוייקט ומבצעים מספר שינויים קטנים המתקנים את העוול שנעשה.
      לצערי, אין מדובר במקרה אשר מהווה סוגיה חשובה מבנית (תכנון לקוי לדוגמא - י.ד.) ו/או כספית (ירידת ערך הדירה כתוצאה מהפרוייקט בעשרות אחוזים - י.ד.). לכן, במידה ועל הבסיס שרשום כאן לא תסכימי לחתום על החוזה ומעל ל-80% מבעלי הנכסים יסכימו לחתום, תהיי צפויה לקבל פסיקה שכנגדך אצל המפקח על המקרקעין העלולה לגרור עמה הוצאות.
      צר לי כי איני יכול לסייע רבות למצבך, אך כולי תקווה כי למרות אי ההסכמה בנושא הנ"ל הפרויקט יושלם באופן משביע רצון ותתחדשי בדירה טובה, נוחה ורווחית.

      בברכה,

      יוחנן דוניץ, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      התדהר 16, רעננה
      טלפון:09-7995599  ; מייל: Yohanan@ddlaw.net