שימוש לרעה באשראי

  • שימוש לרעה בכ.א
    שרון | 01/07/2020 16:08

    באוגוסט 18 התבצע שימוש לרעה בכרטיס האשראי שלי באלפי ₪- השימוש התבצע ברכישות אונליין.

    איכשהו התפספסה אצלי בדיקת פירוט העסקאות ורק באפריל 19 התוודעתי לגניבה- מיד פניתי לשרות הלקוחות והובטח לי שיחזרו אליי.

    המתנתי ולאחר חודש לאחרי פניותיי לחברת האשראי נעניתי שאינני זכאית להחזר מלא.

    ביולי 19 קיבלתי מייל בו נאמר לי כי יזכו אותי באופן חלקי, במייל הפנו סעיף 13 לחוק כרטיסי חיוב קובע כי רואים מסירת הודעה כמבוצעת תוך 10 ימים מיום שדוור מכתב המכיל את ההודעה והנמען על המכתב תקין

    וכן לסעיף 5 בחוק כרטיסי החיוב הלקוח יהיה אחראי לשימוש לרעה שנעשה לפני שנמסרה הודעה למנפיק, לפי הסכום הנמוך מבין שני אלה:

    5.1. (1) סכום קבוע של 75 שקלים חדשים בתוספת של 30 שקלים חדשים לכל יום מהמועד שבו נודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על השימוש לרעה בו עד מועד מסירת ההודעה.

    יכו באופן חלקי בלבד.

    חודשים ארוכים דעתי לא נחה מחוסר תם הלב של חברת האשראי ושאלתי היא:

    האם סעיף 5 לחוק לפיו

    "הודעה" – הודעה של הלקוח למנפיק אחרי שנודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על שימוש לרעה.

               (ב) הלקוח לא יהיה אחראי בשום מקרה לשימוש לרעה שנעשה אחרי שנמסרה הודעה.

               (ג) הלקוח יהיה אחראי לשימוש לרעה שנעשה לפני שנמסרה הודעה למנפיק, לפי הסכום הנמוך מבין שני אלה:

     (1) סכום קבוע של 75 שקלים חדשים בתוספת של 30 שקלים חדשים לכל יום מהמועד שבו נודע לו על גניבת כרטיס החיוב, על אבדנו או על השימוש לרעה בו עד מועד מסירת ההודעה; על אף האמור לעיל, אם מסר הלקוח את ההודעה תוך שלושים ימים מיום שנעשה לראשונה שימוש לרעה, לא יהיה אחראי לסכום העולה על 450 שקלים חדשים; יום ההודעה לא ייכלל במנין הימים, אם נמסרה באותו יום שבו נודע ללקוח על האובדן או הגניבה;

    לא מקנה לי הגנה ואת הזכות לזיכוי מלא?

    שהרי מיד שהתוועדתי לגניבות הודעתי לחברת האשראי.

    • שימוש לרעה באשראי
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/07/2020 00:09

      היי שרון

      לפי החוק, עליך לתת הודעה מהיום שבו נודע על השימוש לרעה. על פניו, המבחן הוא של אדם סביר שאמור היה לדעת על השימוש לרעה בכרטיס בעקבות כך שקיבל חיובים בפירוט ולא אמר דבר במשך חודשים רבים.

      אפשר להגיש תביעה קטנה אך המחלוקת תהיה על מסירת ההודעה שניתנה באיחור ואת צפויה להיתקל במשוכה גבוהה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com