חובה או חזקה

  • האם יש חובה לאסוף דואר רש
    דינה | 01/07/2020 14:17

    האם יש חובה חוקית לאסוף דואר מהתיבה (נמצאת במיתחם תיבות במרחק נסיעה מהבית) תוך פרק זמן מסויים? והאם יש חובה לאסוף דואר רשום מסניף הדואר תוך פרק זמן מסויים? השאלה עקרונית, התשובה דרושה לי בערעור על כפל קנס על קנס שלא קיבלתי (אבל אני לא מערערת עליו כי העבירה נעשתה, רק על הכפל). לא אספתי דואר, לא ראיתי שיש לי דואר רשום, אחרי שבועיים נסעתי לחו"ל לשבועיים, וכשחזרתי חיכתה לי הודעה על הכפל קנס. במשטרה ביקשו תחילה אישור מהדואר שהמכתב נשלח בחזרה, וכשהבאתי להם את האישור, אמרו שאני צריכה להוכיח שנבצר ממני לקחת את המכתב הרשום מסיבות שאינן תלויות בי. הגיוני

    • חובה או חזקה
      צבי שמיר, עו"ד | 05/07/2020 09:29

       אין חוק המחייב אותך לאסוף דאר רשום אבל גם אם לא אספת מכתב רשום במשך 15 ימים ממועד קבלת ההודעה מהדואר, החוק מתייחס כאילו המכתב נאסף

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com