לפי המשתמע...

  • עו"ד שמשתמש במסמך כוזב
    הרשי | 28/06/2020 14:30

    לפני כשנתיים התבקשתי ע"י עו"ד מסויים שעדיין היה אז מתמחה - לחתום על מסמך "התחייבות למניעת עשיית עיסקה" ע"מ שיבצע רישום הערת אזהרה לטובת צד ג' - קרוב משפחתו, לשם כך הוא העביר לי קובץ לחתימה במייל וכתב: " נא לבדוק את הפרטים שמות ת"ז של המתחייב ומקבל התחיבות אם הכל תקין להדפיס ולחתום ולהביא לי מקור חתום ביד 500+ ש"ח ואני יחתים את העו"ד וירשום הערה". (מצ"ב נספח א). עשיתי בתום לב כבקשתו, והוא החתים עו"ד אחר שלא בפניי על המסמך.

    לאחר התייעצות ועקב אי נוחות וסיבוכים על ייצוג שני צדדים בניגוד עניינים התחרטתי ותוך כמה שעות חזרתי בי מהסכמתי לרשום הערה, פניתי אל הנ"ל בכתב בו הודעתי לו על חרטה מביצוע הפעולה ובקשתי לא לייצג אותי ולבטל ולא לרשום כל הערה על דירתי, המתמחה הנ"ל אישר לי בכתב את ביטול הפעולה הנ"ל .

    לתדהמתי הרבה היום מעל שנתיים מההתרחשות הנ"ל נודע לי שהנ"ל עשה ועושה שימוש במסמך זה ואף מסר אותו לגורמים שונים, מבלי ליידע אותם את הידוע לו שהמסמך הינו בטל ומבוטל ואין לו כל תוקף. הוא לא מוכן להחזיר לי את המסמך, אף שהמסמך כוזב.

    ברצוני להתייעץ מה ניתן לעשות, יצויין כי הנ"ל החתים עו"ד שכתב שאני ואשתי היינו בפניו וחתמנו בנוכחותו דבר שהוא לא נכון אנחנו מעולם לא פגשנו את העו"ד החתום על המסמך, כמו"כ גם מה שהיה מול המתמחה גם בוטל והוא אישר לנו זאת.

    כרגע הוא רוצה לשים לנו עיקול על הבית דבר שעלול לגרום לנו נזק חמור,

    מבקש ייעוץ מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לפעול נגד אותו מתמחה שכיום הינו עו"ד.

    • לפי המשתמע...
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 01/07/2020 14:40

      עניין זה מורכב. לטעמי יש לגשת לפגישת ייעוץ במשרד עורכי דין.

      בברכה,

      עינב יונסוף וייס, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      יחזקאל שטרייכמן 2, תל אביב
      נייד: 054-4250168; מייל: ejweiss.law@gmail.com