מה המועד לקבלת מסמכים?

  • מתי עובד שהתפטר אמור לקבל 161,106 ומכתב סיום העסקה
    יאיר | 26/06/2020 12:29

    הגשתי מכתב התפטרות ב26/5 והיום סיימתי לעבוד אבל המעסיק לא נתן לי שום טופס. מעסיקים לא חייבים לתת טפסים 161, 106 ומכתב אישור סיום העסקה ביום שבו עובד מסיים לעבוד?

    • מה המועד לקבלת מסמכים?
      עו"ד צילה ניהוז | 05/07/2020 14:08

      יאיר שלום,

      טופס 106 צריך להימסר יחד עם תלוש השכר לחודש מרץ. אם לא נמסר - תוכל לבקש אותו בכל מועד מאוחר יותר.
      מכתב סיום העסקה צריך להימסר בתוך 14 ימים מיום העבודה האחרון של העובד, או עד תום 7 ימים מיום שהעובד דרש בכתב לקבל את האישור (לפי המוקדם מביניהם).
      טופס 161 צריך להיות מועבר בתוך 15 יום מיום סיום יחסי העבודה. בפועל לוקח יותר כי הדבר תלוי בחברות הביטוח.

      בהצלחה.

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com