כן

  • תשלום שכ"ט לקבלן/עו"ד של הקבלן
    רחל דוד | 25/06/2020 18:59

    שלום רב,

    האם עפ"י חוק המכר הקבלן רשאי לגבות תשלום בסך 5,000 ש"ח + מע"מ עבור רישום זכויותיי בדירה ובנוסף לזה תשלום עבור אגרות ומיסים הכרוכים ברישום הדירה כולל תשריטים , אגרת רישום מכר נסחים ואגרות רישום בית משותף בסכום כולל של כ - 2800 ש"ח ?

    האם ההפרדת תשלומים הזאת תקנית?

    • כן  לת
      י | 26/06/2020 13:14

      • ממש לא . כנס
        שחר | 26/06/2020 17:58

        מה נסגר עם עורכי הדין כאן. יש אינטרס .?
        אסור לקבלן לקחת מעבר לתשלןם 5 אלף שכולל רישום הדירה בטאבו.
        סכום נוסף. גם לא שקל נוסף ברישום הדירה גם בטאבו
        המחיר 5 אלף כולל הכל.
        תקראו בפייסבוק בגוגל ותבדקו שיש חוק לגבי זה

        • שכר טרחה קבלו/עו"ד של קבלן
          רחל | 26/06/2020 22:49

          שלום לכם,

          ככל הידוע לי , לפי חוק מכר (דירות)
          הסכום המירבי שיחול על קונה בהשתתפות הוצאות משפטיות של המוכר יהיה 0.5% מתמורת הדירה או 5,000 ש"ח לפי הנמוך מביניהם בתוספת מע"מ. במידה וקיים שינוי בחוק מכר דירות , אשמח לקבל ציטוט ו/או הפניה לסעיף בחוק לפיו , אכן הקבלן יכול לקבל סכום גבוה יותר. מי שנתן תשובה חיובית ואמר שהקבלן יכול לקבל סכום גבוה יותר , אנא נמק את תשובתך (לא רציני לומר כן בלי נימוק).

    • השתתפות קונה בהוצאות המשפטיות של הקבלן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/06/2020 15:43

      שלום רחל,

      החוק דן בהשתתפות בהוצאותיו המשפטיות של הקבלן. הוצאות אלה מוגדרות בחוק עצמו כשכר טרחת עו"ד בגין ביוע פעולות רישום הבית המשותף והדירות.

      עד לאחרונה ולמרות לשונו של החוק פרשנות לשכת עורכי הדין היתה שההשתתפות בהוצאות המשפטיות של הקבלן כוללת גם תשלומים בגין אגרות, תשריטים ועוד.

      לאחרונה, בעקבות קבלת עמדתו של הממונה על חוק המכר, לפיה הסכום הנ"ל איננו כולל הוצאות שאינן שכ"ט עו"ד שינתה גם הלשכה את עמדתה.

      לפיכך - החוק מגביל את הסכום שישלם קונה כשכר טרחת עוה"ד של הקבלן בלבד. נוסף על סכום זה מותר לקבלן לגבות גם את הוצאות הרישום (אגרות, עלויות תשריטים וכו').

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • השתתפות קונה בהוצאות משפטיות של קבלן
        רחל | 28/06/2020 17:06

        תודה רבה על התשובה.
        האם הסכום לתשלום עבור התשריטים מוגבל ? או שהקבלן/העו"ד יכול לגבות כל סכום ?