תאונת עבודה: הותקפתי פיזית על ידי עובד במקום העבודה

  • תקפה פיזית עי עובד אחר במקום העבודה
    אלן | 25/06/2020 13:06

    שלום רב, אמא שלי הותקפה פיזית עי עובד אחר במקום עבודתה. עובד שתקף - הוא עובד קבלן, תייר/פליט שביקש מקלט בארץ (עם מסמך כחול המקנה אישור לעבודה).  נפתח תיק פלילי במשטרה אך ידוע לי שניתן לתבוע גם את המעסיק של החברה עצמה איפה שאמא מועסקת וגם את הקבלן שסיפק את העובד התוקף לרשת. אשמח לעזרה איך ועל מה בדיוק ניתן לתבוע את שתי החברות הללו. (פרטים של שתיהן יש בידי!)
    תודה אלן

    • תאונת עבודה: הותקפתי פיזית על ידי עובד במקום העבודה
      עו"ד גיל קראוס | 02/07/2020 15:40

      שלום רב,

      אם עילת התקיפה קשורה ליחסי העבודה, ביטוח לאומי עשוי להכיר באירוע כתאונת עבודה. לצורך זה צריך למלא את הטפסים הרלוונטיים ולהגיש לביטוח לאומי לגבי תביעה אזרחית, עילת תביעה נגד התוקף וודאי קיימת. על מנת לתבוע את המעסיק או החברה האחרת צריך להוכיח שקיימת רשלנות מצידם שגרמה או תרמה לאירוע התקיפה (למשל חוסר פיקוח, אי בדיקת רקע העובדים לפני קבלתם לעבודה וכו).

      אם לא ניתן יהיה לייחס רשלנות לחברות, ניתן יהיה לתבוע רק את התוקף.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il