האם ניתן לטעון לרשלנות רפואית בדיקור סיני?

  • דיקור סיני
    רוני | 24/06/2020 16:43

    שלום, במהלך טיפול של דיקור סיני, אחת המחטים נכנסה עמוק מדי... באזור הכאב,, וחוויתי זרם חזק עד לכיוון האצבע.

    מאז עבר שבוע וכל פעם כשאני מרימה את היד אני מרגישה את הזרם הזה.. כמו התחשמלות קלה.

    יש לציין שהדיקור היה במסגרת קופת החולים, הלכתי לרופאת המשפחה שלי והיא אמרה שזה כלום.

    אשמח לייעוץ מה עלי לעשות מכאן והאם יש מה לעשות?

    • האם ניתן לטעון לרשלנות רפואית בדיקור סיני?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 05/07/2020 19:49

      רוני שלום,

      כפי שעלול לקרות בכל טיפול בעל אופי רפואי, כך גם בדיקור סיני, ייתכנו תופעות לוואי לרבות אלה המתוארים על ידך.

      מחובתו של הרופא המטפל או במקרה שלך המטפל שביצע את הדיקור, להסביר לך טרם הטיפול את הסיכונים הכרוכים בטיפול וכן סיבוכים לרבות כאבים או תופעות אחרות אשר עלולות להופיע לאחר הדיקור. לאחר מתן הסבר מקיף ולאחר שבדק כי ההסברים שניתנו הובנו על ידך במלואם וכי הינך מסכימה לביצוע הטיפול, עליו להחתימו על טופס הסכמה.

      במידה ולא ניתן לך הסבר כמתואר לעיל, הדבר אינו תקין ומנוגד להוראות משרד הבריאות והחוק.

      בכל מקרה, הואיל וחלפו רק כשבועיים מאז הטיפול, הנני תקווה כי הזרמים שהינך חשה יחלפו וכי לא יישארו כל תופעות בעתיד.

      המלצתי היא להמשיך לעקוב אחר תופעת הזרם בליווי רופאת המשפחה ולדאוג לטיפול מתאים, בתקווה שהתופעה תחלוף.

      במידה ובחלוף מספרר חודשים התופעה לא תחלוף, ויהיה מדובר בנזק בלתי הפיך, תוכלי לפנות לייעוץ אצל עורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית לצורך בחינת השאלה, האם מדובר במקרה שבו ניתן יהיה לטעון לרשלנות רפואית.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      אריאל שרון 4 (קומה 8) מגדל השחר, גבעתיים
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com