משיכת כספי ביטוח חיים לאחר הפטירה

  • שאלה בנושא אפוטרופוסות
    קובי | 23/06/2020 14:17

    שלום רב. רצתי בבקשה לשאול: סבי ז"ל נפטר ומסתבר שאת כספי ביטוח החיים שלו משך האופוטרופוס (שבוודאות השיג את האפוטרופסות במרמה לצורך משיכת הכספים).

    1 כיצד ניתן לבדוק מי אישר / תמך באופוטרופסות זו

    2. מכיוון שמדובר בביטוח חיים שמן הסתם מקבלים אותו לאחר הפטירה - האם פטירה לא מבטלת את האפוטרופסות אוטומטית? איך יכול היה האפוטרופוס למשוך כספי ביטוח חיים ללא צו ירושה?

    תודה מראש,

    קובי

    • משיכת כספי ביטוח חיים לאחר הפטירה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 10/07/2020 11:47

      קובי שלום,

      את כספי ביטוח החיים, אמורה חברת הביטוח לשחרר למוטבים בלבד. שחרור הכספים למוטבים, אינו מצריך צו ירושה, שכן הכסף כאמור מועבר למוטבים הרשומים בחברת הביטוח, ללא קשר לזהות היורשים (אם כי יכולה להיות זהות בין היורשים למוטבים).

      האם האפוטרופוס היה בן משפחתו של המנוח ? אם כן - יתכן שהוא היה גם המוטב של כספי הביטוח.

      מכל מקום, לשאלתך - האפוטרופסות אכן מתבטלת כאשר החסוי הולך לעולמו.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il