היתר בניה ותכנית שינויים

  • תכנית שינויים
    עמית | 23/06/2020 12:11

    שלום רב,
    בית שנבנה לפני 30 שנה, במהלך הבניה הוגשה תכנית לשינויים קלים שאושרה על ידי הועדה בהחלטה אך לא נחתמה על ידה, אלא רק על ידי מהנדס מועצה מקומית (לא מהנדס הועדה) וזאת בהתאם להחלטת הועדה. ניתן טופס 4 ואישור נוסף שהבית תואם להיתר.
    למרות זאת, ראיתי בתיק הבניין שהועדה מתייחסת רק לתכנית הראשונה שנחתמה על ידה כקובעת (ששונה ממצב הבניה של הבית) ולא לתכנית השינויים, שהבית נבנה לפיה.
    רציתי לדעת האם בסיטואציה שנוצרה אפשר לראות את תכנית השינויים כחלק מההיתר ועל הועדה להתייחס גם אליה?

    תודה רבה

    • היתר בניה ותכנית שינויים
      עו"ד ציפי מרגלית | 24/06/2020 13:05

      עמית שלום,

      המסמך הפורמלי שתקף כהיתר הבניה של הבית הוא התכנית (הגרמושקה) שהיתה בפני הועדה המקומית, עליה יש חותמת "היתר" חתום ע"י יו"ר הועדה המקומית. מבינה שאתה בישוב שמהווה חלק ממועצה אזורית/ועדה מרחבית ולכן יש גם את מהנדס הישוב וגם את מהנדס הועדה. הסמכות לחתום על היתר היא של מהנדס הועדה. בהתחשב בכך שלא ראיתי את המסמכים, ועל סמך דבריך בלבד, בהחלט יכול להיות שהמצב החוקי הוא שהבית אינו תואם את ההיתר שניתן לו.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il