העברת כספים מאם לבת למימון רכישת דירה

  • שאלה
    אורלי | 23/06/2020 10:55

    שאלה
    אמא שלי עצמאית.
    אמא שלי רוצה לתת לי סכום כסף לרכישת דירה.
    מה עדיף העברה בנקאית או צ'ק בנקאי ?

    ואם זה בהעברה בנקאית איך אוכל להוכיח שזה מאמא יהיה לי כתוב פרטי החשבון?

    מה הם הפרטים של אמא שתעביר לי בהעברה בנקאית אראה בחשבון שלי.?תעודת זהות שלה יופיע?

    האם אפשר לקבל מהבנק מסמך שאומר שזה מתנה סכום הכסף?
    תודה.

    • העברת כספים מאם לבת למימון רכישת דירה
      עו"ד אסף מירוז | 23/06/2020 12:03

      שלום אורלי

      אפשר לעשות זאת בשתי הדרכים שציינת.

      פרקטית, בעיקר בשל שיקולים הקשורים בחוק איסור הלנת הון, בנקים דורשים כיום העברות אסמכאות ופירוט מטרות. גם בעת העברה אפשר לכתוב בהערות מה מטרתה.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com