שאלה בנוגע להקלטת שיחה טיפולית ע"י המטופל

  • הקלטת שיחות
    מלי | 22/06/2020 14:41

    שלום,

    האם מטופל  שרוצה להקליט  שיחה בינו לבין מטפל סוציאלי מבלי לשאול הסכמת המטפל זה תקין? האם ההקלטה תהיה קבילה בבית המשפט?

    תודה מראש

    • שאלה בנוגע להקלטת שיחה טיפולית ע"י המטופל
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/06/2020 15:31

      מלי יקרה, ראשית כצד לשיחה הטיפולית, הרי שאם המטופל מקליט את השיחה האמורה הוא לא עובר על חוק האזנת סתר. שנית, מבחינת החיסיון של השיחה של המטופל עובד סוציאלי, הרי שהחיסיון הוא של המטופל ולא של המטפל ולכן לא מכוח החיסיון ניתן לאסור עליו להקליט את השיחה שהוא צד לה. הסעיף היחיד שעלול ליצור בעיה הוא סעיף 3 לחוק האזנת סתר הקובע כי :"   האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה – אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג. "- כלומר, ככל ואין מטרת ההקלטה קשורה לביצוע עבירה, מעשה נזק או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג, אין מניעה להקליט השיחה והיא תהיה קבילה בבית משפט. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי