זכויות בניה בלתי מנוצלות בפרויקט פינוי בינוי

  • זכויות בנייה בפרוייקט פינוי בינוי
    שלומי | 20/06/2020 20:56

    שלום,

    באיזור שבו אני גר מתכננים מתחם פינוי בינוי (כ 10 בניינים קיימים). נאמר שיש 80% חתימות דיירים.

    בבניין שלי יש אישור להרחבה . חלק מהדיירים מימשו אותו {כ 20 מ"ר לדירה) ובנו וחלק לא .

    מה החוק קובע לגבי זכויות הבנייה של הדיירים שלא בנו? האם יכללו בחישוב שטח הדירה הקיימת לצורך חישוב התמורה בעיסקה?

    • זכויות בניה בלתי מנוצלות בפרויקט פינוי בינוי
      עו"ד אילן הלוי | 21/06/2020 21:17

      שלומי שלום רב

      הענין הוא בעיקרו מסחרי ולא משפטי.

      חלק מהדירות ניצלו תוכניות קיימות בעבר והגדילו את דירתם. ליתר קיימת האפשרות להגדיל גם כן את הדירה אבל בחרו בנתיים לא לעשות כן.

      ההבדל העיקרי הוא שהראשונים השקיעו כסף על חשבונם לצרכי ההרחבה. האחרים עשוים לקבל את ההרחבה בחינם במסגרת הפרויקט.

      את הבדל זה ניתן לכמת ולתת למרחיבים "בונוס" בשטח על הבניה שביצעו. אבל לא בגובה ההפרש בשטח אלא פחות. נניח שעלות הבניה היא מחצית משווי כבנוי (רק דוגמא). יש גם לבדוק את מספר השנים שהם נהנו מההרחבה הנ"ל. בהתאם יש לחשב ולתת תמורה נוספת למרחיבים. שוב- אין כאן תשובה אחת וברורה אלא ענין מסחרי שצריך לאזן באופן הוגן בין בעלי הדירות השונים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • המשך לשאלתי
        שלומי | 22/06/2020 16:21

        תודה על תשובתך,

        אני מבקש לחדד: האם זכויות הבנייה של אלו שלא בנו תקפות במלואן ונזקפות  לזכותם  לצורך חישוב שטח\תמורה לדירה החדשה או שנדרש משא ומתן עליהם?

        האם אפשר להניח שזכויות הבנייה הם של כל דירה והדייר זכאי לתמורה עליהן?

        תודה

        • זכויות בניה
          עו"ד אילן הלוי | 27/06/2020 17:38

          שלומי שלום

          במסגרת פינוי בינוי עושים+ תוכנית נקודתית. בתוכנית החדשה כבר אין משמעות לזכויות קודמת אלא כאמור זה משקף הבטחה מסחרית.

          אבל בהתאם לתוכניות קודמות- כן. לאותן דירות שטרם הרחיבו יש זכויות להרחבה שפשוט טרם ניצלו. כמובן צריך הכל לבדוק ספציפית  למקרה שלכם.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • התעללות .משני הפרויקטורים פינוי בינוי מסלע.ואורה
            מאיר אלקובי | 22/02/2023 16:42

            במשך 22 שנה שהוחלט על פינוי בינוי ברחוב העצמאות קרית ביאליק.ועד היום עברתי אני ומשפחתי 8 נפשות.לפני 22 שנה החלטתי להרחיב את בתי .29 מטר קיים.ונאמר לי שאפשר לבנות עד 104 מטר.תוספת של 75 מטר.אך קיימת בעיה שהוחלט להכריז על רחוב העצמאות בקרית ביאליק .פרוייקט פינוי בינוי.ונדחתי מעת לעת.עד שהבנתי .שבחדר אין סיכוי להסתדר עים ילד.רצה הגורל  ועברתי לאור יהודה.לפני 4 שנים שמעתי שאין יותר פינוי בינוי.נגשתי לבניין ערים במוצקין.והוברר לי שאפשר להתחיל לבניה מאחר ואיו יותר פינוי בינוי במקום.מגובה במסמכים שנשלחו אליי במייל .ממנהלת המחלקה בבניין ערים מוצקין.גברת נחמה.פניתי מיד לאדריכל לגבי אישורי בניה.שילמתי לאדריכל על הוצאה סקיצות .והכן היו שני סקיצות קומה 1 מעבירים מדרגות לבניין.ובונים סביב

            או 2 קומות בלי להזיז מדרגות.כולל סרטוטים.הוצאתי 20.000 שח.לאחר שבוע נשלח אליי מכתב מהאדריכל בניה .שאני צריך להביא אישור מחברת קרו היסוד שהיה השטח בבעלותם.התכתבתי איתם .והם ענו לי שאת כול הזכויות שלהם הם מסרו לקבלני פינוי בינוי אורה.ובכך הסתיים שוב החלום לתוספת 75 מטר

            פרק חדש בהתעללות ורמיסה של כול הזכויות שלי כאדם ותושב