האם לאחר חתימה על פרוטוקול מסירת דירה עדיין ניתן לדרוש תיקון ליקויים?

  • בעיות שנתגלו לאחר פרוטוקול מסירה
    אור | 17/06/2020 19:53

    הזמנתי בדק בית טרם כניסתי לדירה, כשקיבלתי את הדו"ח מסרתי אותו לקבלן.

    בפרוטוקול המסירה עברתי על הדוח הנ"ל וחתמתי עליו ליד כל סעיף ליקוי.

    בין היתר התבקשתי להראות היכן היה הנזק בדירה וכשלא ידעתי היכן נמצא הנזק ( הקבלן לא זכר מה הוא תיקן מתוך דוח בדק בית). הוצרכתי לחתום.
    נכנסתי לדירה כעבור חודש וחצי, כעת אני רואה חלק מהנזקים שמצא הבודק ולא תוקנו ע"י הקבלן. האם הפסדתי את הזכות לבקש מהקבלן לתקן את התקלות ??

    יש לציין שהבדק נעשה ללא תאורת חשמל ובדירה עם אבק כך שהעניין הקשה עלי למצוא את הנזקים בעת קבלת המפתח.

    • האם לאחר חתימה על פרוטוקול מסירת דירה עדיין ניתן לדרוש תיקון ליקויים?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/06/2020 18:39

      שלום אור,

      חובת הקבלן לתקן ליקויים קבועה בחוק המכר:

      4א. (א) הקונה או קונה המשנה יהיה זכאי להסתמך על אי-התאמה –

      (1) שניתן היה לגלותה בעת העמדת הדירה לרשות הקונה, אם הודיע עליה הקונה או קונה המשנה למוכר בתוך שנה ממועד העמדת הדירה לרשות הקונה;

      (2) שלא ניתן היה לגלותה בבדיקה סבירה בעת העמדת הדירה לרשותו אם הודיע עליה למוכר תוך זמן סביר לאחר שגילה אותה.

      ...

      לפרוטוקול המסירה ערך ראייתי אך לא ניתן לסטות מהוראות חוק המכר אלא לטובת הקונה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com