התפטרות עקב מצב רפואי

  • חזרה לעבודה
    משה | 13/06/2020 20:28

    שלום רב

    אני בן 66.6 .נמצא בחל''ת עד סוף חודש יוני.סובל ממחלות רקע ונמצא בקבוצת הסיכון.חולה לב איסכמי לאחר התקף לב (לפני כשמונה שנים)40 אחוז נכות כללית ו74 אחוז אי כושר עבודה.יתר לחץ דם.עודף שומן רציני.כל אלו מוגדרות כדרגת סיכון רצינית לקורונה.

    ביקשתי מהמעסיק עקב סיום קבלת דמי האבטלה מהחל''ת בסוף יוני שיפטר אותי.המעסיק הינו חברה פרטית.הוא לא הסכים ואמר לי שאם אני רוצה שאתפטר לבד.אני לא מעוניין כי אז אפסיד את הפיצויים של שנים רבות וכמו כן לא אקבל דמי אבטלה שעוזרים לי מאוד.יש לי גם מכתב מרופא המשפחה לגבי מחלות הרקע שלי.

    הדבר העיקרי הינו שאני עובד בתור טכנאי רנטגן ולכן כידוע רוב החולים עוברים דרך הרנטגן ולכן אני חושש מאוד.

    יש לי אפשרות כמובן לעבור דרך רופא תעסוקתי אך אני לא חושב שבכך מצבי יהיה מתפטר כדין מפוטר ולא בטוח שאוכל להמשיך לקבל דמי אבטלה.

    כמו כן יש לי בעיה רצינית במפרק הירך שבגללה אני צריך לעבור ניתוח החלפת מפרק ירך

    יש לי הגבלה בתנועה וכאבים חזקים מאוד.יש לי צילומים רגילים וגם צילום mri

    השאלה היא כיצד לפעול כדי לקבל דמי אבטלה ואת הפיצויים כי המעסיק בשום אופן לא מוכן לפטר אותי

    תודה רבה מראש

    • התפטרות עקב מצב רפואי
      עו"ד לילך אקרמן | 15/06/2020 15:22

      שלום רב

      מבחינת המעסיק אתה כשיר לעבודה ועליך לשוב לעבודה אלא באם תמציא אישור רפואי הקובע אחרת/ תתפטר בשל מצב רפואי בדין מפוטר ( ככל והמעסיק לא ימצא לך עבודה אחרת שמתאימה למגבלותיך) . אין דרך אחרת. ככל וישנה מגבלה רפואית יש לפעול בהתאם להליך המתאים ולהתפטר בדין מפוטר בשל מצב רפואי ואז תהיה זכאי לפיצויים המלאים.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • חזרה לעבודה
        התפטרות עקב מצב רפואי | 16/06/2020 17:29

        שלום רב

        תודה על התשובה

        בקשר לאישורים כמעט סיימתי.שאלתי היא אם אני לא יכול בגלל פרק הירך לעבוד בתור טכנאי רנטגן אם המעסיק יכול להעביר אותי לתפקיד פקידה ברנטגן?מניסיון של מישהו אחר ראיתי שהוא כבר עשה זאת בעבר.בעיקרון אני 8 שנים עובד בתור טכנאי רנטגן במקום הנוכחי

        תודה רבה מראש ומקרב לב