גילום מלא בתשלום מיסי מקרקעין

  • סעיף 17(ד) מקרקעין
    חנוך | 13/06/2020 07:40

    היי
    (תיקון מס' 38) תשנ"ז-1997

               (ד)  נקבע בהסכם המכירה כי המס ישולם על ידי הקונה, רשאי המנהל לקבוע את שווי המכירה בדרך של גילום מלא; לענין זה, "גילום מלא" - התמורה בהסכם המכירה, בתוספת סכום המס שהיה על המוכר לשלם על מנת שתיוותר בידו התמורה האמורה, אילו הקונה לא היה מקבל על עצמו את תשלום המס

    שאלה-
    בסעיף הר״מ-רשאי המנהל לקבוע
    מיהו ה- מנהל?
    ומה הו ״גילום מלא״
    אודה על תשובה מורחבת

    • גילום מלא בתשלום מיסי מקרקעין
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/06/2020 16:17

      המנהל במקרה זה הוא מנהל מיסוי מקרקעין.

      הגילום המלא נועד לגבות מס על כך שהמס שולם על ידי צד ג' ולא על ידי החייב.

      דוגמא:

      אם יש לי 100 שחייב במס של 20 ישאר לי ביד 80.

      אם הצד השני ישלם עבורי את המס אני למעשה קיבלתי יותר מ-100 ונשארו לי ביד יותר מ-80.

      הגילום המלא (בשיטת ריבית דרבית) קובע מהו אותו סכום ברוטו אמיתי שנובע מעסקת הנטו.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il