ביטול עסקה בעקבות פגם

  • ביטול עסקת מכר מרחוק
    דורון | 12/06/2020 08:26

    שלום
    הזמנתי 2 שידות עץ (מוצר קטלוגי) בהזמנה טלפונית בהסתמך על תמונה שפורסמה ע״י החנות באינטרנט בעלות של 1100₪ ובנוסף 100₪ משלוח עד הבית.
    בפועל השידות הגיעו שאחת בצבע תואם לתמונה שעליה הסתמכתי ואחת בצבע  כהה יותר ושונה לגמרי (אלו שידות מעץ ולא מדובר בהבדלי גוון וטקסטורה שיכולים להיות, אלא בצבע שונה בבירור) ובנוסף, אחת מהן הגיעה עם פגמים - ידית מגירה הגיעה מכופפת וחזית מגירה מעוקלת. השידות הוחזרו לקרטונים ולא נעשה בהן שימוש.
    פניתי לחנות באותו היום כשקיבלתי אותן בצירוף תמונות וביקשתי לבטל את העסקה מהסיבות שציינתי וביקשתי החזר כספי מלא (על המוצר וההובלה- 1200₪) ושיבואו לאסוף את השידות מביתי בהתאם לכללים בחוק להגנת הצרכן לעסקת מכר מרחוק (המוצר סופק בביתי).
    בעלת החנות סירבה לאסוף את המוצר מביתי והתעקשה כי האחריות להחזרה חלה עליי ועל חשבוני ושאין אצלה איסופים מבית הלקוח כלל. בנוסף בכוונתה לנכות 5% דמי ביטול ולא להחזיר לי את דמי ההובלה אליי הביתה בטענה שהבדלי הצבע תקינים וזה מה שהזמנתי לפי התמונה. היא לא התייחסה כלל לשאר הפגמים שציינתי. חשוב לציין שעל צילום הקבלה שסיפקה לי מדיניות ההחזרות מחוקה ואי אפשר להבין מהי מדיניות החנות.

    כיצד עליי לפעול במקרה כזה?
    חשבתי לשלוח חזרה את השידות שתופסות בינתיים הרבה מקום ולדרוש מהחנות לשאת בעלות ההחזרה (כ-100₪ נוספים) בנוסף לסכום המלא ששילמתי (1200₪)
    האם אני צודק בעניין זה?
    תודה

    • ביטול עסקה בעקבות פגם
      ליאור חאיק, עו"ד | 12/06/2020 10:02

      ככול ומדובר בביטול עסקה בעקבות פגם ואי התאמה על המוכר לשאת בדמי המשלוח במסגרת ביטול העסקה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com