בעל דירה מסרב לתקן תיקוני חשמל

  • בעל דירה מסרב לתקן
    יוני | 11/06/2020 22:16

    לפני מספר חודשים קרה קצר חשמלי בדירה שאני שוכר(עקב המזגן בסלון ובחדר שינה) ולא היה לי חשמל בדירה.ניסיתי להשיג את בעל הדירה ,אך היה מדובר בשבת והצלחתי להשיג אותו רק בערב.בינתיים ניתקתי את המכשירים מהחשמל וכשניסיתי לנתק את המזגן בסלון מהחשמל , השקע התפורר(השקע היה ישן ומתברר שגם קטן מדי לתקע).ניסיתי גם לנתק את מכונת הכביסה אך לא הצלחתי מאותה סיבה.כשהצלחתי להשיג את בעל הדירה , הוא הפנה אותי לחשמלאי שעובד איתו , והוא הרים את החשמל בחזרה,אמר לנסות לראות אם המזגנים גורמים שוב לקצר הלילה ,ושיחזור יום למחרת להחליף את הפלסטיק של השקע.במהלך הלילה קרה שוב הקצר וביום למחרת הגיע שוב החשמלאי והחליף משהו בארון חשמל(לא יודע בדיוק מה , אבל לפי מה שהבנתי לא היה מספיק הספק לשני המזגנים שכנראה גרם לקצר).לאחר ויכוח וגם התערבות של בעל הדירה , החליף החשמלאי את הפלסטיק של השקע , אך מאחר והשקע קטן מדי לתקע נאלץ לדחוף אותו בכוח.התקע לא נכנס עד הסוף וגם חלק מהפלסטיק עדיין שבור.דיברתי שוב עם בעל הדירה ואמרתי לו שהדבר הזה מסוכן וצריך להחליף את השקע.הוא טען שהחשמלאי אמר שאין בעיה עם זה, ובעל הדירה הציע לשים כבל מאריך לשקע אחר.לא הסכמתי לזה מאחר וכבל מאריך למזגן(מזגנים בעלי צריכה גבוהה של חשמל) כפתרון קבוע גם מהווה סכנה(יכול לגרום לשריפה).פה אני ובעל הדירה חלוקים בדעותינו ולטענתו החשמלאי אמר שזה בסדר.בנוסף, החשמלאי טען כשהעלתי לו את הטענה שאי אפשר לנתק את מכונת הכביסה , שזה בסדר.

    כרגע המזגן מנותק כמה חודשים עקב המחלוקת.מה אני יכול לעשות במקרה כזה של אי הסכמה עם בעל הדירה?

    • בעל דירה מסרב לתקן תיקוני חשמל
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/06/2020 14:29

      שלום יוני,

      על פי חוק השכירות, המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר כל דבר הגורם הפרעה של ממש לשימוש הרגיל בו. לגבי דירות מגורים חלה חובה לתקן את הפגם בתוך 30 יום מעת שהמשכיר נדרש לכך. אם המשכיר איננו מתקן את הפגם מאפשר החוק לשוכר, לאחר מתן הודעה מראש למשכיר, לבצע את התיקון ולדרוש מהמשכיר את ההוצאות הסבירות ששלם לשם כך.

      ככל שמצב מערכת החשמל מהווה סיכון בלתי סביר לבטחונך(ויש צורך בחוות דעת מומחה לצורך קביעה כזו) תוכל לדרוש תיקון מיידי או לדרוש את ביטול החוזה עקב היותה של הדירה לא ראויה למגורים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com