שוכרת שלא משלמת וועד

  • שוכרת שלא משלמת וועד
    שלמה | 11/06/2020 07:36

    שלום לכולם, בניין בן 10 דירות , דירה אחת מושכרת כבר שנה . השוכרת סגרה עם בעל הדירה שאת דמי הוועד בסך 100 ₪ היא תשלם רק 50₪ והוא ישלים 50₪. עברה שנה והשוכרת לא רוצה לשלם דמי וועד בכלל כי החליטה בעצמה שהוועד לא חוקי ולכן לא חייבת לשלם, בעל הדירה מפחד ממנה ואומר לנו שנסתדר איתה בעצמנו. עכשיו היא מאיימת עלינו בתביעה בגלל שאנחנו מעסיקים גנן פעם בחודשיים (פנסיונר מהבניין ממול, לא בעל עסק) ומשלמים לו בלי קבלה אלא הוא חותם לנו שהוא קיבל מאיתנו כסף(200₪) . ומאיימת  גם עליו שתסבך אותו במס הכנסה. האם בכלל שוכרת יכולה לתבוע אותנו? היא רוצה לבדוק לנו את ספרי הוועד כי החליטה שאנחנו מעלימים כספים . האם בכלל יש לנו קשר לשוכרת או רק לבעלים של הדירה? בעלי הדירה מסכים איתנו על הכל רק שהוא מפחד ממנה

    • שוכרת שלא משלמת וועד
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 14/06/2020 13:57

      שלום שלמה,

      הנציגות פועלת מול בעלי הדירות.

      ככל שהשוכרת איננה משלמת עליכם לפנות לבעל הדירה.

      אם בעל הדירה יאשר לשוכרת לקבל פירוט הוצאות והכנסות בשמו וכמובן אם יבקש זאת בעצמו חובה על הנציגות להציג את ספרי החשבונות בפניהם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • בהמשך לשאלה
        שלמה | 16/06/2020 09:15

        את הספר של תשלומי הוועד כבר נתנו פעם אחת לדיירת שאמרה שהעבירה אותו לעורך דין שבדק אותו ו"קבע" שאנחנו וועד לא חוקי ולכן היא לא צריכה לשלם. היא עזבה את הדירה והשאירה חוב, בעל הדירה שילם את החוב  והפעיל את צ'ק הביטחון, היא טוענת שאסור לו ,ורוצה לתבוע אותנו. בעל הדירה ראה את הספר ואמר לנו שנפסיק להתעסק איתה . על מה היא יכולה לתבוע אותנו? אין לנו עניין איתה