מה עושים אם עובד הוחזר מחל"ת אבל בקבוצת סיכון?

  • מדוכאת חיסון וחזרה לעבודה
    איילה | 09/06/2020 21:43

    אני מועסקת כ-7 שנים במקום עבודה שמשרת קהל רב (בתחום הפארם והטיפוח)
    בתחילת הקורונה, באמצע חודש מרץ הוצאתי כמו כל העובדים לחל"ת.
    החל"ת שלי הסתיים ב-15.5 וחזרתי לעבודה.

    אני במעקב כבר מספר שנים עקב כך שאין לי מערכת חיסון מתפקדת
    המצב שלי רוב הזמן תקין ואני עובדת שנים למרות הבעיה הכרונית
    אבל כעת, עם הקורונה המצב מדאיג אותי יותר ויותר
    אני נותנת שירות לכ-250 איש לפחות ביום, מה שגורם לי לחשיפת יתר
    ולסיכון הרבה יותר גדול מאשר אדם בריא.

    אינני יודעת מה לעשות, מצד אחד החל"ת הסתיים ואני חייבת את העבודה
    מצד שני אני מסכנת את הבריאות שלי
    האם אני יכולה להתפטר בדין מפוטרת?
    האם אני חייב להגיע לרופא תעסוקתי בשביל זה?
    אני אוהבת את העבודה שלי! אבל המצב לא מותיר לי ברירה
    במיוחד לאור כך שהמצב בארץ השתפר וכעת שוב יש מגמת החמרה
    ואני ממש חוששת לבריאותי. אם אדבק אני עלולה להגיע למצב נשימתי קשה ביותר
    ואין לדעת אם בכלל הגוף שלי יצליח לשרוד את הקורונה.
    מה האפשרויות שלי? האם אני יכול לצאת לחל"ת מחדש?
    אני עדיין זכאית לימי אבטלה בביטוח הלאומי.

    מה דעתך? איך לנהוג?

    • מה עושים אם עובד הוחזר מחל"ת אבל בקבוצת סיכון?
      עו"ד אחוה פודים | 10/06/2020 09:09

      איילה שלום,

      בהחלט מצב מורכב.

      אני הייתי ממליצה לך לצאת לחופשת מחלה (במידה ויש לך ימי מחלה זה מצויין כי תקבלי שכר. ככל שאין לך ימים, תאלצי פשוט לשבת בבית בלי שכר) ולקבוע תור אצל רופא תעסוקתי מהר ככל הניתן.

      רק רופא תעסוקתי יכול לקבוע האם את יכולה להמשיך לעבוד במקום שאת עובדת. הוא יכול לדרוש מהמעסיק להעביר אותך לעבוד לא בקבלת קהל, או לקבוע שבחודשים הקרובים אסור לך לעבוד ועוד ועוד.

      לכן לטעמי את חייבת להיבדק אצלו ומשם להמשיך.

      רק בריאות!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com