מה עושים אם המעסיק לא מחזיר אותי מחל"ת?

  • בעיות עם מעסיק
    שרה | 09/06/2020 17:04

    שאלה לגבי ניהול הסיטואציה שנוצרה עם המעסיק שלי ,

    אסביר את המצב במדוייק .

    זמן העבודה היה מתאריך ה- 21.5.2015 ועד התאריך בו הוצאתי לחל״ת

    בעקבות משבר ה- קורונה 16.3.2020 שהסניף נסגר .

    אציין קודם כל ש- עבדתי כ- מנהלת סניף יחידה וקבועה בעגלת קפה

    תפקידיי במסגרת אחריותי היו הפעולות הבאות:

    -עשיית הזמנות וקשר עם הספקים .

    -עשיית טבלת עבודה .

    -ריאיונות עבודה .

    -ניהול הסדר השוטף של הסניף .

    -פתרון בעיות עם הלקוחות

    -קשר שוטף ואישי עם העובדים בכל נושא – פתרון בעיות, שיחות אישיות וכו׳ .

    בזמן חופשת החל״ת

    יצרתי קשר עם המעסיק שלי ושאלתי אותו אם הסניף חוזר לפעילות בקרוב

    בתמימות כי מן הסתם במצב והוא נפתח מעצם תפקידי כמנהלת סניף הנני

    צריכה לחזור ,

    והוא טען בפניי שהוא פתח את הסניף לראות איך תהיה הפעילות אך נתן לעובדת אחרת מהחברה שלו לפתוח את הסניף במקומי ...

    למרות שהתפקיד הקבוע הוא שלי , ציינתי בפניו שאני מעוניינת לחזור לעבוד ולוותר על קצבת האבטלה מביטוח לאומי

    ואמר שהוא כבר קרא לעובדת אחרת

    והוא טען שהוא לא מחזיר אותי כרגע כי קרא כבר למישהי אחרת וטענתי שזה לא מוסרי ולא בסדר

    ואם אני רוצה לעבוד הציע לי משרה במקום אחר לחלוטין למשרה שונה לחלוטין

    של 4 שעות ביום ... (להבדיל מהמשרה הקבועה שלי של ניהול סניף)

    והוא ענה לי שכרגע הוא משאיר אותה במקומי ואם הסניף ימשיך לעבוד הוא יהיה ״מוכן״ להחזיר אותי .

    טענתי בפניו שאני דיי מופתעת שהעדיף עובדת אחרת על פניי

    הבהרתי לו בצורה ברורה מאוד שאני מרגישה שנעשה כלפיי עוול כי לעולם לא קיבלתי ממנו תלונה או סיבה לחשוב שלא ירצה להחזיר אותי

    וטענתי שאני נעלבת מאוד ולמרות הכל ארצה לחזור כאשר ייפתח הסניף לגמרי

    והוא לא הגיב לי .

    בגדול זה נראה שהוא מנסה לגרום לי להתפטר כי לפטר לבד הוא לא יפטר ,

    כי בחיים לא הייתי חושבת לעזוב ובעקבות היחס החלטתי שאני

    אני לא רוצה לחזור כך ש- אין לי רצון להתחיל איתו מלחמה

    על מי פיטר / פוטר ,

    ומכיוון ומצאתי משרה חדשה שמבטיחה לי משכורת בקרוב שאני מתחילה אותה בימים הקרובים,

    החלטתי שאני לא רוצה לחזור למקום העבודה הזה כי אני מרגישה שנעשה כלפיי עוול על חוסר הערכה ולכן עדיף לי להתקדם ולא לחזור אחורה,

    אך יש לי 3 שאלות:

    1.איך אני אמורה לנהל את סגירת ה- העסקה עם המעסיק ?

    2.אינני יודעת איך לסגור עמו את תקופת ההעסקה בצורה הטובה ביותר

    כמה שניתן מבלי שיפגעו לי הזכויות לפיצויים מטעמו ?

    3.האם להילחם על זה שהוא כביכול פיטר אותי? כי הוא החליט לא להחזיר אותי וגם לא הבטיח לי שיחזיר אותי אלא טען ״שהוא מוכן״ ...

    • מה עושים אם המעסיק לא מחזיר אותי מחל"ת?
      עו"ד אחוה פודים | 10/06/2020 09:05

      שלום רב,

      הוצאה לחל"ת לזמן קצוב, הינה הרעת תנאים המאפשרת לעובד להתפטר בדין מפוטר.

      אולם, על מנת שזה יקרה, עליך להתריע בפני המעסיק.

      מז"א?

      עליך לכתוב מכתב למעסיק ולהתריע בפניו שאם לא יחזיר אותך לעבודה לאלתר, את תתפטרי בדין מפוטר.

      חשוב לציין שעל פי הפסיקה, עליך לתת לו אפשרות לתקן באורך תקופת ההודעה המוקדמת שלך - משמע חודש בהתאם לותק שלך.

      ככל שהמעסיק הוציא אותך לחל"ת ללא תאריך סופי (לא לתקופה קצובה), הרי שעל פי הפסיקה  מדובר בפיטורים - אז ממילא את זכאית לפיצויי פיטורים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com