האם מותר למעסיק לגבות כספים ששילם בטעות לעובד?

  • אי תשלום שכר
    א.ל.ג | 09/06/2020 12:32

    שלום רב,

    עבדתי בקופ"ח כסטודנטית בשנת 2018,במשרת סטודנט.
    עזבתי את העבודה,ידעו על כך מנהל העבודה שלי ןמנהלת המחוז בתל אביב,יידעתי אותם בהודעה טלפונית.
    כיום,אני עובדת כאחות מוסמכת בקופ"ח,במחוז אחר ובעיר אחרת.
    עבדתי חודשיים מלאים ולא שילמו לי משכורת .
     לדברי מנהלת משאבי אנוש,נוצר נטו שלילי מהמחוז שבו עבדתי דאז כסטודנטית ,לכן לקחו בלי רשותי 2 משכורות שלמות של משרה מלאה שעבדתי.
    לטענתם,המערכת המשיכה לזהות אותי כעובדת,על אף שלא עבדתי כלל,ולכן המשיכו להוריד לי ימי מחלה,חופשות ואז כסף.
    למותר לציין,שכל השנים אף אחד לא פנה אליי,לא אמר לי שאני 'חייבת' כסף או משהו כזה.
    פשוט ללא הודעה מוקדמת,הורידו לי כספים מ-2 משכורות שלי(יותר מעשרת אלפים שקלים).
    לאחר שיחה איתם, הם אומרים שלא הגשתי מכתב התפטרות ואין תיעוד לכך שעזבתי רישמית ולכן כביכול,זה נחשב כהיעדרות.
    וכן,הם, הוציאו רק לאחר כמה חודשים מכתב(הרבה אחרי שעזבתי) ולכן במשך כל התקופה,שבה לא עבדתי, נוצר,לכאורה, נטו שלילי.
    אדגיש שוב,שמרפאה שלמה יכולה להעיד על כך שלא עבדתי, מנהלת סיעוד המחוזית ומנהל המרפאה.
    כעת,לא מוכנים לשלם לי בעבור חודשיים שעבדתי במשרה מלאה. מבקשת את עזרתכם בנושא.

    בנוסף, למדתי והשתתפתי בקורס אחיות חדרי ניתוח והייתי אמורה לקבל משכורת חודשית,אך גם שם נגזלה ממני המשכורת שלי,של 90 שעות,שוב מאותה סיבה. את הקורס עזבתי לאחר חודשיים והודעתי על כך מראש ובכתב.

    אני אמא לתינוק ומתגוררת עם בעלי בשכירות ונוצרו לנו קשיים כלכליים קשים בשל כך.

    אשמח מאוד לעזרתכם.

    בברכה ותודה מראש,

    • האם מותר למעסיק לגבות כספים ששילם בטעות לעובד?
      עו"ד אחוה פודים | 10/06/2020 08:48

      שלום רב,

      לא הצלחתי להבין, האם מסתבר שבעבר קיבלת כספים ביתר בגלל שחשבו שאת עדיין עובדת?

      אם כך המצב אז מותר למעסיק לנכות לך את חוב.

      אם את קבלת כספים בטעות, אז מותר לדרוש אותם בחזרה (כמו שאם לא היית מקבלת בטעות, היית עומדת על זכותך לקבל).

      דבר אחד הסיפור אינו תקין והוא קיזוז מלא של כל השכר. גם על פי חוק הגנת השכר, אסור לקזז את כל השכר והמעסיק היה צריך לפרוס את זה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com

      • אי תשלום שכר
        א.ג.ל | 10/06/2020 14:56

        ראשית תודה על התגובה.
        לא,לא קיבלתי שכר.
        המערכת המשיכה להחשיב אותי כעובדת(בעת שלא עבדתי) וחישבו זאת כהיעדרות ואז החלו להוריד ימי חופש, ימי מחלה ואז כסף.
        הפסקתי לעבוד. אך מכיוון ש'זה לא היה מעודכן במערכת', אז כל השעות שלא הופעתי לעבודה(בזמן שהפסקתי) ירדו לי מתלוש השכר.