האם ניתן להסתמך על צוואה בעתיד?

  • חוזה או הסכם בעל פה.
    טל | 07/06/2020 11:58

    בשנת 1999 התחלנו אני ובעלי בהרחבת ביתה של אמי תוספת למבנה . כל החוזה והמשכנתה בשמה אולם הכספים יצאו מהחשבון שלנו מתוך ידיעה שהבית המורחב יהיה אחרי מותה שלנו . אמי כרגע לא מדברת איתי בשל ריב ארוך ובמהלכו אמרה לי שלא תוריש לי כלום . האם יש בכך הפרת חוזה ? אני בת יחידה אך אמי יכולה לשנות את הצוואה שלטענתה כתבה ולהוריש את הבית לבן שלי או לכל גורם אחר .

    • האם ניתן להסתמך על צוואה בעתיד?
      עו"ד צבי מונדשיין | 07/06/2020 12:05

      טל בוקר טוב

      לא ניתן להסתמך על צוואה.

      בעל הצוואה רשאי לשנותה בכל עת לטובת מי שחפץ ליבו.

      אם אחרי מאה ועשרים של אימך המצב יהיה כפי שתיארת, תוכלו להגיש תביעה כנגד העיזבון.

      נכון לעכשיו, רצונה של אימך הוא היחיד הקובע בעניין הצוואה והמוטבים.

      בברכת בריאות ארוכה ושלום בית.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • הפרת חוזה
        א טל | 07/06/2020 13:09

        זו לא היתה השאלה.

        השאלה היא כזו .
        אני ובעלי שילמנו את כל הוצאות הרחבת הבית כולל משכנתה . המסמכים בידימתוך ידיעה ברורה שהנכס או לפחות שווי הכסף שהשקענו יהיה בידנו בעתיד .
        אם אמי מוכרת את הבית ולא מחזירה לי כסף וכו האם אין בכך הפרת חוזה?
        יש לי הסכם בעל פה איתה שאני משקיעה כסף בתמורה לנכס לאחר מותה או שווי ההשקעה במידה ותרצה לעבור או לפנות לבית אבות.
        הרי לא הייתי משקיעה כספים אם הייתי יודעת שהבית לא יהיה שלי

        • חוזה בעל פה כנגד הורשת נכס בעתיד
          עו"ד צבי מונדשיין | 08/06/2020 08:09

          טל שלום,

          ככלל, חוזה ניתן לעשות בע"פ והוא תקף לכל דבר ועניין.

          הבעיה כמובן היא הוכחת הטענות בהעדר מסמך בכתב.

          במקרה שאמך תמכור את הבית ולא תחזיר לך את דמי ההשקעה, את כמובן יכולה להגיש תביעה משפטית על בסיס דיני החוזים וחוק "עשיית עושר ולא במשפט".

          באשר להורשה בעתיד, אינך יכולה להסתמך על התחייבות אמך להוריש לך את הבית. המוריש רשאי להוריש למי שחפץ ליבו.

          גם אם אמך תכתוב צוואה ותוריש לך את הבית, את צריכה להיזהר מאוד ממעורבות בכתיבת הצוואה שכן מעורבות פעילה שלך עלולה לפסול את הצוואה.

          מדוע שלא תכתבו היום הסכם המסדיר את היחסים הכספיים ביניכם? שוב, התחייבות להורשה היא בעייתית.

          אם אחרי מאה ועשרים של אמך מתברר לך שהנכס לא עבר לרשותך, את יכולה להגיש תביעה נגד העיזבון על ההוצאות שהוצאת.

          בברכת אריכות ימים

          בברכה,

          צבי מונדשיין, עו"ד
          מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
          הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

          טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

          • הפרת חוזה
            א טל | 08/06/2020 16:13

            לגבי החזרת דמי השקעה.
            אם הבית נבנה ב1999 ולפני הבנייה היה לו ערך מסויים היום לאחר 20 שנה מדוע רק את ההשקעה ולא את ההשבחה לפי הערך של היום ?
            לגבי החוזה היא לא מעוניינת בעריכת חוזה כי ככה היא חושבת שתוכל לעשות בי כרצונה

        • הפרת חוזה
          א טל | 08/06/2020 17:07

          ועוד משהו

          החוזה בעל פה היה בנייה תמורת הורשת הבית אז איך היא יכולה להוריש אותו למישהו אחר???
          אם היא מורישה למישהו אחר היא מפרה חוזה