האם פריצת אבטחה שתוקנה מהווה עילת תביעה?

  • מאגר מידע
    נוני | 07/06/2020 09:06

    במאגר מידע הרשום כדין היהההיה מחדל אבטחה חמור ופרצה חמורה ל(לא חדפעמית), אלא פרצה קבועה דרכה זלג מידע פרטי וחסוי . לאחר פנייתי לבעלי המאגר, הם הודו במחדל שלהם ובזכותי תקנו הפרצה. האם בנסיבות וכאשר הפרצה תוקנה  בסמוך לפנייתי יש עילה לתביעה ? (הרי היתה פגיעה ואין מחלוקת)

    • האם פריצת אבטחה שתוקנה מהווה עילת תביעה?
      עו"ד אורי שורר | 10/06/2020 11:35

      נוני שלום,

      ככל שמדובר בתביעת נזיקין, לרוב יש להוכיח נזק ממשי.

      ככל שמדובר בפגיעה בפרטיות כתוצאה מהמחדל ייתכן ויש עילה אך יש להוכיח איזה מידע בדיוק זלג, למי והאם נעשה במידע זה שימוש כלשהו או מה היה היקף חשיפת המידע שזלג.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • פגיעה בפרטיות
        נוני | 10/06/2020 11:40

        האם תיקון המחדל י מיידית ישחק לטובת הפוגעים בסכום הפיצוי