מה סיכמת ועם מי?

  • הסכם מכר
    ציקי | 05/06/2020 12:47

    סכמתי עם לקוח על שכר טרחה בגין הסכם מכר של נכס מקרקעין. סוכם עם (המוכר)עוד טרם הגיע קונה פוטנציאלי. לאחר שהגיע קונה וטרחתי בהכנת חוזה כולל החלפת טיוטות ששלחתי , כל זאת לאחר שהלקוח הבהיר כי הקונה רציני וקבל את כל הפרטים המתווך. למפרע התברר שהמתווך העלים פרט יסודי ובשלב מאוחר הקונה  חזר בו ולא נחתם הסכם. האם בנסיבות נראה שמגיע לי שכר על טרחתי?( כרגע הדירה כבר לא למכירה)

    • מה סיכמת ועם מי?
      צבי שמיר, עו"ד | 07/06/2020 18:52

       הלקוח שלך הוא המתווך או המוכר?

      אם הלקוח שלך הוא המתווך והוא הסתיר ממך מידע חיוני אז ברור שהוא צריך לשלם לך שכר ראוי על עבודתך.

      אם הלקוח שלך הוא המוכר וסיכמתם כי שכר הטרחה ישולם רק עם מכירה אז העניין סבוך יותר.

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • מוכר
        מוכר | 07/06/2020 18:55

        הלקוח שלי המוכר. המוכר פנה ובקש שאכין חוזה ואהיה בקשר עם הצדדים מאחר שהכל סגור. ואז טרחתי לבקשתו.מה עמדתכם?

        • שכר טרחה
          צבי שמיר, עו"ד | 07/06/2020 19:04

           מה סיכמת איתו? שאתה רק כותב חוזה?
          אם זה הסיכום אז הוא צריך לשלם

          בברכה,

          צבי שמיר, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          צה"ל 26, גן יבנה
          טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

          • שכר
            ציקי | 07/06/2020 19:25

            סכמתי שאבצע העסקה.  רק שהוא הטעה וגרם לי לטרוח לשוא. כך שרק בגין הטעייתו השקעתי אנרגיה שלא המקום, תוך שאני מאמין לו שהעסקה יוצאת לדרך.