האם מעסיק צריך לספק בגדי עבודה

  • מדים וצנעת הפרט

    שלום,
    במקום עבודתי חלק מהעובדים מחויבים בלבישת מדים, ואני ביניהם. יש לצין כי בחוזה העסקתי לא מוזכר הנושא, ואף לא נאמר לי בע״פ עד כשבועיים לאחר תחילת עבודתי (שהיתה בחורף, בו כולם לבשו מעילים ועליוניות שכיסו את המדים, ולכן לא ידעתי על קיומם).

    בתפקיד שלי, מדי הגברים הן חולצות פולו עם לוגו החברה. הם מקבלים את מדיהם באופן ישיר, אצלנו בחברה. לעומת זאת, מדי נשים הן חולצות מכופתרות. בשנה שעברה קיבלתי שובר עימו הלכתי לחנות מסויימת וקיבלתי תמורתו מדים, לאחר שמדדתי ובחרתי את המידה שהתאימה לי. השנה, החברה לא מוכנה לספק שובר. הם דורשים לדעת את המידה שלי, ויספקו לי מדים בעצמם בהתאם.

    שאלתי היא האם אין פגיעה בצנעת הפרט כשהמעסיק דורש לדעת את מידות עובדיו?

    אציין כי מידותי השתנו במהלך השנה האחרונה, וכשהסברתי שאיני יודעת איזו מידה תתאים לי בלי למדוד - הציעו שאקח את המידה הגדולה ואצר אותה אצל תופרת (על חשבוני). האם זו תשובה סבירה?

    תודה!

    • האם מעסיק צריך לספק בגדי עבודה

      שלום רב,

      בגדי עבודה מסופקים ע"י מעסיק בדרכים הבאות:

      1. מעסיק מספק את הביגוד

      2. העובד מקבל שוברים לרכישת בגדי עבודה

      3. ניתן להוסיף רכיב תוספת שכר במשכורת עבור ביגוד

      במידה ובגדי העבודה לא ניתנים לעובד באחת הדרכים המוזכרות לעיל, יש לדרוש זכות זו ישירות מהמעסיק.

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com