תשלומי ועד - שוכר או משכיר

  • שוכר
    ועד | 04/06/2020 14:17

    שאלות על ועד הבית: 1.האם שוכר או בעל דירה אמור לשלם על החלפת אינסטלצי ה לבניין? 2. האם שוכר אמור לשלם ביטוח צד ג שמשלם הועד?

    • תשלומי ועד - שוכר או משכיר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2020 15:14

      שלום רב,

      כעקרון השוכר משלם את דמי התחזוקה השוטפים ואילו תשלומי הוצאות חריגות אמורים לחול על המשכיר.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ועד
        ועד | 07/06/2020 15:17

        אני יודע את הכלל שציינת. לכן שאלתי שאלה זו בראי הכלל, מה עמדת הדין והפסיקה . אשמח לקבלת מענה לשאלתי ואף אודה על כך

        • תשלומי ועד - שוכר או משכיר
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2020 15:46

          בהתאם לכלל הנ"ל, לטעמי החלפת צנרת איננה אחזקה שוטפת אלא הוצאה חריגה.

          לגבי ביטוח צד ג' - לכאורה זו הוצאה שוטפת, יחד עם זאת יש לבחון את הוראות הפוליסה וככל שהיא מספקת הגנה ביטוחית רק למשכיר עליו לשאת בעלויות אלה.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com