האם העברת זכויות בדירה שנייה לקרוב משפחה מייצרת אירוע מס?

  • דירה שלא הושלם תאריך הרכישה
    גלית | 04/06/2020 11:03

    שלום,

    בעלי , בהיותו רווק ,רכש דירה מהוריו ששיכת לעמידר .תהליך העברת הבעלות עוד לא הושלם מסיבות שונות. כזוג - קנינו דירה אחרת.

    האם הוא יכול להעביר את הזכויות שלו בדירה של עמידר למישהו אחר? קרוב משפחה? האם זה אירוע מס? (המטרה: ל"התפטר מהדירה הזו כדי שנוכל למכור את הדירה המשותפת ללא תשלומי מיסים " )

    • האם העברת זכויות בדירה שנייה לקרוב משפחה מייצרת אירוע מס?
      עו"ד אופיר קנפו | 04/06/2020 11:49

      שלום,

      ראשית, העובדה שהליך העברת הזכויות טרם הסתיים אינה משנה דבר מבחינת רשויות המס.

      מבחינתם יש דירה נוספת.

      כ"כ, ברגע שבן הזוג רכש את הדירה מהוריו, מדובר בעסקת רכישה רגילה ועל כן מבחינת רשויות המס יש לכם 2 דירות.

      שנית, ובאופן כללי, ניתן להעביר את הדירה במתנה לילדים בגירים מעל גיל 18. העברה זו תהיה פטורה ממס שבח. מקבלי המתנה יחויבו ב - 1/3 ממס הרכישה שהיו צריכים לשלם אם היה מדובר בעסקה רגילה.

      במקרה בו הועברו הזכויות בדירת בן בזוג לצד ג' אחר ניתן יהיה להנות מפטור מס שבח בגין מכירת דירת מגורים יחידה.

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il