בחירת שם לעסק

  • שם אתר
    דנה | 04/06/2020 10:48

    שלום רב,

    אני מחפשת שם לאתר לעסק אונליין. כשמדובר במילים "כלליות" כמו - דיגיטל, ווב, דיזיין. לכל אחת מהן יש שמות קיימים במגוון צירופים. אם אני יוצרת צירוף חדש דיגיטל X וכו' שלא קיים האם זה נחשב כהעתקה כי יש בו את המילה "דיגיטל?"

    איך אני מוודאת ששם זה לא קיים כבר?

    תודה

    • בחירת שם לעסק
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/06/2020 17:23

      דנה שלום,

      אי אפשר ללמוד את כל תורת סימני המסחר על רגל אחת. בעיקרון כל שימוש בסימן דומה לסימן מסחר רשום עשוי להוות הפרה שלו. גם במקרה שלא מדובר בסימן רשום יש חשיפה לעוולה של גניבת דעת. מה שמומלץ לעשות הוא להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום, שיבהיר לך באריכות את הרקע הדברים ויסייע לך לגבש את השם המתאים.

      הדבר נחוץ הן על מנת לצמצם פגיעה בסימנים קיימים והן על מנת לסייע לבדל את שם העסק ממתחרים עתידיים העשויים לצוץ ולכן חשוב לבצע את הבדיקה לפני שמגבשים שם ואסטרטגיית מיתוג.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il